10x ruimte besparen in de badkamer

Wonen door janjaap

Heb jij ook nooit genoeg (opberg)ruimte in de badkamer? Dan hebben wij goed nieuws. Welke.nl zocht namelijk 10 handige ruimtebesparende opbergmogelijkheden voor de badkamer. Bekijk ze allemaal en ontdek hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw badkamer straks veel ruimer lijkt!

1. Maak planken boven het voeteneind van het bad

Gebruik de ruimte boven het voeteneind van het abd door hier een paar planken op te hangen voor de badhanddoeken. Niet alleen een handige ruimtebespaarder maar ook nog eens handig als je uit bad komt.

 

10x ruimte besparen in de badkamer

 

3. Kies voor een schuifdeur

Met een schuifdeur hoef je geen rekening te houden met de draaicirkel van de deur. Zo kun je de badkamer dus nóg handiger indelen!

 

Schuifdeur voor de badkamer

 

3. Maak gebruik van de ruimte boven het toilet

Boven het inbouwreservoi van het toilet maken veel mensen een plankje. Maar waarom zou je hier geen kastje van maken? Handig voor alle toiletartikelen!

 

 

4. Benut de ruimte onder het bad

Wat dacht je van een handige badombouw met opbergruimte? Ook handig om de tijdschriften in op te bergen die je graag in bad leest.

 

Badombouw met opbergruimte

 

5. Gebruik de ruimte boven de badkamerdeur

De ruimte boven de badkamerdeur wordt vaak onbenut gelaten. Jammer want je kunt er aardig wat (extra) handdoeken en een voorraad shampoo en dergelijke kwijt.

 

10x ruimte besparen in de badkamer

 

6. Ruim alle losse spullen op

Zorg dat de handdoeken, wasmand en flessen wasmiddel uit het zicht staan. Ruimtes zonder al te veel kleine losse spullen lijken namelijk groter. De kast op de onderstaande foto is voorzien van handige scharnierdeuren; nog een handige ruimtebespaarder.

 

10x ruimte besparen in de badkamer

 

7. Slimme uitschuifkast

In zo'n handige apothekerskast voor de badkamer kun je probleemloos al je shampoo, badschuim en douchegels kwijt!

 

Slimme apothekerskast voor de badkamer

 

8. Een etagère voor de badkamer

Weg met al die losse potjes en flesjes op de wastafel. Gebruik een etagère om al deze spullen handig op te ruimen. Bijkomend voordeel is dat je alle spullen in één keer weghaalt wanneer je schoon wilt maken.

 

Een etagère voor de badkamer

 

9. Maak van een scheidingswandje een handdoekenkast

Benut de ruimte van een scheidingswandje door er meteen een handige opbergplek van te maken. Bijvoorbeeld zoals hier als handdoekenkast.

 

Maak van een scheidingswandje een handdoekenkast

 

10. Plaats het wasbakje boven het inbouwreservoir.

Plaats het fonteintje in het toilet boven het waterreservoir van het toilet!

 

Fonteintje boven toilet