10x de leukste kapstok inspiraties

Wonen door Michelle

Iedereen heeft een kapstok nodig in huis. Vaak staat deze in de gang bij de voordeur maar, wanneer je daar geen plek hebt kun je hem natuurlijk ook ergens anders kwijt. In de schuur of berging bijvoorbeeld, of in je slaapkamer. Wij laten je de mooiste inspiratie voorbeelden zijn voor diverse kapstokken!

 

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten kapstokken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan wandkapstokken. Deze bevestig je aan de muur en nemen dus relatief weinig ruimte in beslag. Ook zijn er kapstokken die je aan het plafond moet bevestigen, alleen zie je dat niet heel vaak.

Staande kapstokken zijn ook redelijk bekend, alleen nemen deze wel weer meer ruimte in beslag. Dat komt omdat deze vaak rond zijn. Wil je bij elk haakje kunnen, dan moet deze kapstok dus niet in een hoekje worden geplaatst.

Naast bovenstaande kapstokken zijn er ook nog kapstokken die je aan je deur kunt hangen. Dit doe je door de kapstok over de bovenkant van de deur te schuiven, ontzettend handig! Daarnaast zijn er natuurlijk ook knoppen of haken die je los aan de muur kunt hangen. Op die manier bepaal je zelf hoe groot de kapstok is, en hoeveel haken je gebruikt.

Zelf een kapstok maken

Wil je nou helemaal zelf een kapstok maken dan kan dat natuurlijk ook. Een kapstok is meestal erg standaard en daarnaast lijken ze altijd wel een beetje op elkaar. Wanneer jij vindt dat een kapstok niet alleen praktisch moet zijn, maar er ook mooi uit moet zien, kun je het beste zelf je kapstok maken, anders komt er vaak een flink prijskaartje aan te hangen. Deze kan bijvoorbeeld met losse haken of knoppen, maar je zou het ook kunnen doen met bijvoorbeeld steigerbuizen of een kledingrek.Wij selecteerden alvast een aantal inspiraties.

Favoriete items van Welke: