3x Halloween desserts waar je je vingers bij aflikt
Halloween staat al bijna voor de deur, tijd voor griezels, pompoenen en natuurlijk heerlijke toetjes. Of je nu een Halloween feest organiseert, de kinderen wilt verrassen of gewoon zin hebt in iets lekkers met een spooky twist, deze desserts brengen je helemaal in de Halloweensfeer.
3x heerlijke Halloween desserts
Kerkhof brownies
Met deze brownies kan jij wel wat mensen laten schrikken tijdens Halloween. Dit recept tovert jouw simpele brownies in tot een kerkhof, gebruik je creativiteit en versier de brownies zo eng mogelijk.
Ingrediënten:
- 60 g ongezouten roomboter
- 150 g fijne kristalsuiker
- 75 g donkerbruine basterdsuiker
- 125 g pure chocolade
- 1 el stroop (pannenkoekenstroop)
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 100 g bloem
- 20 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 tube ready- to- use icing
Benodigdheden:
- Bakvorm bekleed met bakpapier 20 x 20 cm
Bereiding:
Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op laag vuur en roer het goed door tot de boter en chocola gesmolten zijn. Laat het mengsel afkoelen.
Tip: om het mengsel sneller te laten afkoelen, kan je het in een bak met koud water zetten.
Klop ondertussen de eieren en het vanille- extract luchtig door. Voeg het chocolade mengsel hieraan toe en mix dit met een staafmixer tot een egaal mengsel. Lang mixen of op een hoge snelheid is niet nodig, hierdoor worden je brownies niet zo smeuïg. Giet vervolgens het beslag in de bakvorm en spreid het gelijkmatig uit. Bak de brownies voor 25 minuten op 190 graden.
Wanneer de brownies zijn afgekoeld kan je er grafkist vormen van snijden. Neem vervolgens een tube met ready- to- use icing en versier de brownies met enge symbolen of woorden. Serveer ze op een mooi bord en laat iedereen deze Halloween genieten van jou heerlijke brownies.
Zombie brein Cupcakes
Maak deze Halloween geen simpele, saaie cupcakes, maar in plaats daarvan: zombie brein Cupcakes. Het is niks meer dan een gedecoreerde cupcake met wat kleurstof en bloed decoratie gel.
Ingrediënten:
Voor de cupcakes
- 150 g bloem voor alle doeleinden
- 200 g kristalsuiker
- 40 g ongezoete cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel natriumcarbonaat
- 1/2 theelepel koosjer zout
- 120 ml volle melk
- 1/4 theekopje neutrale olie
- 1 groot ei, losgeklopt
- 1/2 theelepel puur vanille-extract
- 1/4 theekopje kokend water
Voor het glazuur en decoratie
- 455 g poedersuiker, gezeefd
- 150 g ongezouten boter, kamertemperatuur
- 1 theelepel puur vanille-extract
- 1/4 theelepel koosjer zout
- 2 tot 3 druppels (of meer) neongroene vloeibare voedingskleurstof
- Rode decoratiegel, om te besprenkelen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed vervolgend een standaard muffinvorm met vormpjes. Meng in een grote kom de bloem, kristalsuiker, cacaopoeder, bakpoeder, bakingsoda en zout. Voeg hier de melk, olie, ei en vanille aan toe en klopt het goed door tot een glad mengsel. Giet hier kokend water bij en klop tot alles goed gemengd is. Vul elk vormpje met beslag tot ongeveer twee- derde van de zijkanten. Bak de cupcakes nu zo’n 18-20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna één uur afkoelen.
Voor de glazuur klop je de poedersuiker, boter, vanille en zout op middelhoge snelheid met een staafmixer. Het glazuur moet helderwit en glad zijn, dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Kleur het glazuur met groene kleurstof en klopt het totdat alles goed is opgenomen. Doe het glazuur in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Spuit twee verticale lijnen naast elkaar in het midden van de Cupcakes, maak er kronkelige lijnen van zodat het op een brein lijkt. Besprenkel als laatst elke Cupcakes met een kleine hoeveelheid rode gel en laat het in de hersenplooien trekken. Je zombie halloween dessert is nu klaar, je kan ze in de koelkast bewaren als je ze niet gelijk serveert.
Candy appels
Je hebt ze vast wel een gehad, op een kerstmarkt of op de kermis, suikerappels. Wist je dat ze eigenlijk heel simpel thuis te maken zijn? Je hebt maar een handje ingrediënten nodig en 30 minuten van je tijd. Maak met dit recept de heerlijke candy appels voor Halloween.
Ingrediënten:
- 6 groene appels
- 300 g Kristalsuiker
- 1 el Azijn
- 1.5 g Rode kleurstof
- 150 ml Water
Bereiding:
Leg bakpapier op je bakplaat of bord en vet dit met boter in. Was je appels en droog ze goed af, verwijder vervolgens eventuele appelstokjes/houtjes en prik daarna een stevig stokje in de appel. Doe de suiker, het water en de azijn in een pannetje en warm dit al roerend op een matig vuurtje op. Je kan het laten koken wanneer de suiker is opgelost. Voeg enkele druppels rode kleurstof toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten zonder te roeren staan, of langer als je meer maakt.
Het mengsel is goed als je een theelepel hiervan in een kommetje koud water doet en het een balletje wordt. Dompel nu één voor één de appels in het mengsel en draai deze rond zodat de hele appel bedekt is. Dit moet je snel doen, maar let wel op want het mengsel is heet!
Zet de appels op het bakpapier en laat ze op kamertempratuur hard worden. Ze zien er mooi glimmend uit en je ziet er kleine belletjes in, wat de appel nog mooier maakt.
Lees ook: 10 x inspiratie voor het maken van pompoenlantaars