Eénpansgerechten waar je bijna geen afwas van hebt
Na een drukke dag wil je vaak gewoon een snelle en lekkere maaltijd op tafel zetten. Ook is het fijn als je na het maken van de maaltijd geen berg afwas op het aanrecht hebt staan. Eénpansgerechten zijn dan ook de perfecte oplossing. Wij delen 7x éénpansgerechten waar je - bijna - geen afwas van hebt.
Eénpansgerechten waar je bijna geen afwas van hebt
1. Romige kip met spinazie en pasta
Dit heb je nodig:
- Kipfilet
- Verse spinazie
- Pasta
- Room
- Ui en knoflook
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
Bak de kip met de ui en knoflook in één pan. Voeg pasta en room toe en laat alles gaar koken. Roer de spinazie erdoor en top af met Parmezaanse kaas. Genieten!
2. Mexicaanse bonenstoof
Dit heb je nodig:
- Zwarte bonen
- Mais
- Paprika
- Tomatenblokjes
- Ui en knoflook
- Chilipoeder
Zo maak je het:
Fruit de ui en knoflook, voeg paprika en tomatenblokjes toe en laat even koken. Voeg bonen en mais toe en breng op smaak met chilipoeder. Lekker met tortilla’s of rijst.
3. Paella met garnalen
Dit heb je nodig:
- Rijst
- Garnalen
- Paprika
- Doperwten
- Ui en knoflook
- Bouillon en saffraan
Zo maak je het:
Fruit ui en knoflook, voeg rijst en bouillon toe. Voeg groenten en garnalen toe als de rijst bijna gaar is. Laat even trekken voor extra smaak. Yum!
4. Groente- en tofu roerbak
Dit heb je nodig:
- Tofu
- Broccoli
- Wortel
- Paprika
- Knoflook
- Sojasaus
- Sesamolie
Zo maak je het:
Bak de tofu krokant in één pan. Voeg groenten en knoflook toe en roerbak kort. Breng op smaak met sojasaus en een scheutje sesamolie. Eetsmakelijk!
5. Romige zalm met courgette en rijst
Dit heb je nodig:
- Zalmfilet
- Courgette
- Ui en knoflook
- Room
- Rijst
- Dille
Zo maak je het:
Bak de ui en knoflook en voeg daarna de courgette en rijst toe. Giet de bouillon erbij en laat de rijst koken. Voeg de zalm toe en laat zachtjes garen. Afmaken met dille en een scheutje citroen.
6. Italiaanse ovenschotel met courgette en mozzarella
Dit heb je nodig:
- Courgette
- Tomaten
- Ui en knoflook
- Pasta
- Mozzarella
- Italiaanse kruiden
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten gesneden in een ovenschaal en bak 25 minuten op 180°C. De kaas smelt en vormt een heerlijk korstje bovenop.
7. Gehakt en aardappelstoof
Dit heb je nodig:
- Gehakt (rund of half-om-half)
- Aardappelen
- Wortel
- Ui en knoflook
- Bouillon
- Tijm, peper en zout
Zo maak je het:
Bak het gehakt samen met de ui en knoflook in één pan. Voeg aardappelen en wortel toe en giet de bouillon erbij. Laat alles sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Klaar om te genieten!
Lees ook: DIY Origami vouwen: decoratie en kleine cadeautjes maken