Dit zijn de lekkerste paasbrunch recepten

Van zoet tot hartig: jouw tafel was nog nooit zo feestelijk. Pasen is hét perfecte moment om met vrienden of familie samen te komen rond een prachtig gedekte tafel. En wat hoort daar absoluut bij? Juist: een heerlijke Paasbrunch! Of je nu houdt van zoet of hartig, uitgebreid of lekker simpel, hier vind je de allerlekkerste recepten om je Paastafel om te toveren tot een culinair feestje. Dus trek je schort aan, warm de oven alvast voor en laat je inspireren!
Dit zijn de lekkerste paasbrunch recepten
1. Gevulde eieren met kerrie en bieslook
Retro, maar dan in een modern jasje. Gevulde eieren zijn een klassieker en dat is niet voor niets. Lekker luchtig en net even anders!
Ingrediënten:
- 6 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- Rasp van een halve citroen
- Fijngesneden bieslook
- Peper & zout
Zo maak je het:
- Pel de eieren en halveer ze.
- Haal de dooiers eruit en doe die in een kommetje.
- Prak met een vork en meng met mayonaise, mosterd, kerrie, citroenrasp en wat peper en zout.
- Doe het mengsel in een spuitzak (of een plastic zakje met een knipje erin) en vul de eieren.
- Bestrooi met bieslook en een beetje paprikapoeder.
2. Paasbrood met amandelspijs
Zoet, lekker en een tikkie nostalgisch!
Ingrediënten:
- 500 g bloem
- 7 g gist
- 250 ml lauwwarme melk
- 75 g suiker
- 75 g roomboter
- 1 ei
- 100 g rozijnen
- Amandelspijs (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- Snufje zout
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Meng bloem, gist, melk, suiker, boter, ei en zout tot een soepel deeg. Laat 1 uur rijzen.
- Kneed daarna de rozijnen erdoor.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek. Leg in het midden een rolletje amandelspijs.
- Vouw dicht en leg op een bakplaat. Laat 30 min rijzen.
- Bak op 180°C in ca. 30-35 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
3. Carrotcake muffins met roomkaasglazuur
Perfect zoet & super feestelijk. Yum!
Ingrediënten:
- 200 g geraspte wortel
- 2 eieren
- 150 g bloem
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 g suiker
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 tl bakpoeder
- 100 g roomkaas
- 50 g poedersuiker
- Rasp van 1/2 sinaasappel
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet muffinvormpjes klaar.
- Meng in een kom de eieren, olie en suiker.
- Voeg bloem, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat toe. Spatel de wortel erdoor.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ca. 20 minuten.
- Laat afkoelen. Meng de roomkaas, poedersuiker en sinaasappelrasp en spuit op de muffins.
4. Hartige wafels met avocado en ei
Wie is er niet dol op wafels en avocado? Wij delen het recept!
Ingrediënten:
- 200 g bloem
- 1 ei
- 250 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- 75 g geraspte kaas
- Snuf zout
- 1 avocado
- 2 gepocheerde eieren
- Chilivlokken
- Peper & zout
Zo maak je het:
- Meng bloem, bakpoeder, ei, melk en zout tot een beslag. Voeg kaas toe.
- Bak wafels in een wafelijzer (of gebruik een pan als je geen wafelijzer hebt).
- Beleg met avocado (geprakt of in plakjes) en een gepocheerd eitje.
- Bestrooi met chilivlokken en een snuf zout.
5. Lentesalade met asperge & geitenkaas
Fris, knapperig en een tikkie fancy.
Ingrediënten:
- 200 g groene aspergetips
- Handje rucola
- 50 g zachte geitenkaas
- Handje walnoten
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie
- Scheutje citroensap
Zo maak je het:
- Kook de aspergetips kort (2-3 min), spoel af met koud water.
- Leg rucola op een schaal, verdeel asperge, geitenkaas en walnoten erover.
- Meng honing, mosterd, olie en citroensap tot een dressing.
- Sprenkel over de salade en serveer meteen.
Lees ook: Ontdek 5 creatieve DIY Ideeën voor een stijlvolle lente make-over