3x heerlijke recepten zonder toegevoegde suiker

Wil je genieten van iets lekkers zonder toegevoegde suiker? Dat kan! Met natuurlijke ingrediënten zoals fruit, noten en gezonde zoetmakers kun je heerlijke snacks en desserts maken die nét zo lekker zijn. Dit zijn zijn drie makkelijke en gezonde recepten zonder toegevoegde suiker.
3x heerlijke recepten zonder toegevoegde suiker
1. Bananen-havermoutkoekjes
Deze koekjes zijn perfect als tussendoortje of snel ontbijt en worden gezoet met banaan. Enjoy!
Dit heb je nodig:
- 2 rijpe bananen
- 150 g havermout
- 1 tl kaneel
- 50 g pure chocolade (min. 85% cacao), in stukjes
- 30 g noten naar keuze (bijv. walnoten of amandelen)
Zo maak je de bananen-havermoutkoekjes:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Prak de bananen in een kom en meng met de havermout, kaneel, chocolade en noten.
- Vorm kleine koekjes van het beslag en leg ze op de bakplaat.
- Bak 15-20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Laat afkoelen en geniet van deze overheerlijke verantwoorde koekjes!
2. Gezonde chocolade-avocadomousse
Deze romige mousse is een perfecte vervanger voor traditionele chocoladepudding, maar dan zonder toegevoegde suiker! En yes, de avocado is echt heerlijk in deze mousse. Genoeg gezonde vetten!
Dit heb je nodig:
- 1 rijpe avocado
- 2 el cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- 2 el dadelpuree of honing
- 50 ml (plantaardige) melk
Zo maak je de gezonde chocolade-avocadomousse:
- Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees in een blender.
- Voeg de cacao, vanille-extract, dadelpuree en melk toe.
- Blend tot een gladde mousse. Voeg extra melk toe als het te dik is.
- Serveer direct of laat een uurtje opstijven in de koelkast.
- Geniet van de heerlijke mousse als dessert of tussendoortje.
3. Suikervrije appel-kaneel crumble
Deze crumble is heerlijk als ontbijt of dessert en wordt gezoet met appel en kaneel. Ook perfect als je een diner geeft en een lekker dessert nodig hebt. Een eenvoudig, lekker en verantwoord dessert. Yum!
Dit heb je nodig:
- 3 appels, in blokjes
- 1 tl kaneel
- 50 g havermout
- 50 g amandelmeel
- 30 g kokosolie (gesmolten)
- 1 el honing of dadelpuree
Zo maak je de suikervrije appel-kaneel crumble:
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
- Meng de appelblokjes met kaneel en leg in de ovenschaal.
- Meng in een aparte kom de havermout, amandelmeel, kokosolie en honing tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het kruimeldeeg over de appels en bak 25-30 minuten tot de crumble goudbruin is.
- Eetsmakelijk!