Dit zijn de vreemdste voedselcombinaties die verrassend lekker zijn

Food door Maj

Ben je ook wel eens verrast met een onverwachtse voedselcombinatie? Denk aan meloen met feta en munt of banaan met spek. Zo zijn er nog veel meer vreemde combinaties die je zeker een keer wilt proberen en wij zetten ze voor je op een rij. Eetsmakelijk!

6x de vreemdste voedselcombinaties die verrassend lekker zijn

1. Frietjes met milkshake

Frietjes met milkshake, yes je leest het goed. Wanneer je niet kan kiezen tussen een hartige snack of een lekkere zoete bite dan is deze combinatie perfect voor jou. Dip je frietjes in de milkshake en geniet van een romige en zoutige smaakervaring. Dat wordt een ritje naar de snackbar!

2. Rood fruit met balsamicoazijn

Balsamicoazijn is heel goed te combineren bij zoet rood fruit. Het zure van de balsamicoazijn vult het zoetige van het rode fruit heel mooi aan. Denk aan aardbeien of frambozen. Sprinkel hieroverheen een vleugje balsamicoazijn en je hebt een heerlijk fruitig dessert.

3. Chocolade en blauwe kaas

Een hele onverwachtse combinatie: chocolade en kaas. Toch is deze combinatie echt om te smullen. Pak een blokje pure chocolade en eet deze samen met een stukje blauwe kaas. Een echte smaaksensatie: het romige en bittere van de blauwe kaas smaakt geweldig in combinatie met het zoete en bittere van de pure chocolade. De perfecte snack!

4. Mango met chilipoeder en limoen

Nog een verrassende fruitcombi: mango met chilipoeder en limoen. Mango is zoet, sappig en fris. Om het iets pittiger te maken meng je de mango met een vleugje chilipoeder en limoensap. Zo maak je een echte fruitsalade die heerlijk is als tussendoortje. Dat is nog eens een leuke manier om je vitamines binnen te krijgen!

5. Honing op pizza

Ben je dol op pizza? Probeer dan eens pizza besprenkeld met honing. Vooral bij een pittige pizza, zoals pepperoni of nduja is het zoete van de honing heel erg lekker. Verdeel de honing over de pizza zelf en ook over de korst, mega lekker!

6. Vanille-ijs met olijfolie en zeezout

Wellicht heb je deze trend al gespot op social media. Vanile-ijs met een scheutje olijfolie en een klein beetje grof zeezout. Een culinaire ervaring, waarvan je nog niet wist dat je hem nodig hebt. De olie zorgt voor een nootachtige smaak die het ijs nog zachter maakt. Het zeezout geeft een extra bite aan het ijs. Echt een top snack als je keuzestress hebt voor een zoete of hartige snack.

Lees ook: Lifehacks voor meer productiviteit op werk