De bekende, overheerlijke crumble cookies, zo maak je ze zelf
Je hebt ze de laatste maanden misschien wel voorbij zien komen, de welbekende Amerikaanse crumble cookies. Sinds een paar maanden zijn ze ook in Nederland beschikbaar, maar hoe leuk is het als je ze gewoon zelf maakt? Dit is het recept voor de perfecte crumble cookies.
Wat zijn crumble cookies en waarom zijn ze zo bekend?
Dat ze goed scoren, dat is wel bekend. De trend begon jaren geleden al, via TikTok. De crumble cookies zijn officieel Amerikaans, en waren dan eerst ook alleen daar verkrijgbaar. Vooral de uitstraling van de koeken trekt mensen aan. Logisch, want ze zien er dan overheerlijk uit. Tuurlijk is de uitstraling al lekker, wacht maar tot je de binnenkant van de koek proeft.
Zelf crumble cookies maken
Ingrediënten
- Bloem
- Bruine en witte suiker
- Stukjes chocola (Chocolate chips)
- Zachte gezouten boter
- Maizena
- Vanille extract
- Glazuur
- Zout
- Eieren
- Bakpoeder
- Baking soda
Hoe maak je het?
Begin eerst met het bekleden van je bakplaten met bakpapier, zo is de boel daarna makkelijker schoon te maken. Meng vervolgens in een grote kom de boter en beide suikers samen. Doe dit vijf minuten lang en schraap als het nodig is de rand van de bak goed af. Voeg hierna langzaam het vanille extract en grote eieren toe en meng dit nog twee minuten tot alles goed gemengd is. Meng ondertussen in een aparte kom de droge ingrediënten, dus bloem, Maizena, bakpoeder, zout en baking soda. Breng beide mengsels bij elkaar en roer net zo lang tot dit een groot mengsel is. Voeg hier de chocolate chips aan toe, zoveel als je zelf wil. Nu gaan we de koekjes vormen. Je kunt zelf natuurlijk de grootte van de koeken kiezen, maar wij raden een half handje vol aan. Rol het deeg tot een bal en maak hem een beetje plat. Je kunt er nog extra chocolate chips aan toevoegen. Leg de koeken ver genoeg uit elkaar, anders groeien ze aan elkaar. Er mogen ook niet meer dan zes koeken op een bakplaat liggen. Om te zorgen dat de koeken niet te veel uitlekken tijdens het bakken, kun je ze het best eerst een uur in de koelkast leggen.
Bakken
Yes, het is zo ver, tijd om ze te bakken. Verwarm de oven op 375 graden. Bak hierna de koeken 15 minuten op voorbereide bakplaten en check ze dan even. Ze moeten er goudbruin uitzien, maar niet glanzend. Zijn ze dit niet? Dan moeten ze misschien nog even wat langer. Laat ze even 15 minuten rusten als je ze uit de oven haalt, hierna kun jij ze versieren zoals jij ze wil. Je kunt daar super veel inspiratie voor vinden op TikTok, Pinterest en Instagram.