Zo maak je heerlijke Cinnamon Rolls voor de herfstdagen

Food door Luna

Ken je dat gevoel? Het is koud, nat en herfstig weer en je hebt gewoon zin om lekker thuis op de bank een filmpje te kijken. Er is niks beter dan een lekkere warme herfst snack met dit kille weer, toch? Cinnamon Rolls zijn daar perfect voor. In dit artikel laten wij jou zien hoe je de allerlekkerste Cinnamon Rolls maakt.

Ingrediëntenlijst :

Voor het deeg:

  • 500 gram patentbloem
  • 10 gram gedroogde gist
  • 10 gram zout
  • 40 gram suiker
  • 270 milliliter melk, lauwwarm
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 60 gram boter op kamertemperatuur

Voor de vulling:

  • 90 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel kaneelpoeder

Voor het glazuur:

  • 100 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille – extract
  • 2-3 eetlepels melk

Verder nodig:

  • boter (om in te vetten)
  • bloem (voor het werkblad)
  • gesmolten boter (om te bestrijken)

Dit klinkt natuurlijk al helemaal om te smullen, maar nu moet je deze zoete lekkernij natuurlijk zelf nog gaan maken. Zo doe je dat:

Was je handen en kneed alle ingrediënten (behalve de boter) voor het deeg samen tot een soepel brooddeeg.  Voeg aan het einde van het kneden de boter toe en kneed dit in het deeg. Doe het deeg in een kom en dek het af met plasticfolie. Laat het deeg nu een uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.

Maak de vulling:

Meng de boter, lichtbruine basterdsuiker en kaneel in een kom en klop dit met een mixer met gardes luchtig op.

De Cinnamon Rolls bakken:

Vul een bakvorm van ongeveer 25x35 centimeter in met boter. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30x50 centimeter. Bestrijk het deeg met de vulling. Rol de lap op en snij de rol in gelijke plakken. Leg de zelf gemaakte rollen naast elkaar. Dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat het deeg nog 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de kaneelbroodjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de Cinnamon Rolls direct uit de oven met gesmolten boter en laat ze afkoelen in de vorm.

Om je Cinnamon Rolls helemaal perfect te maken, bestrijk je de Rolls met glazuur. Dit kan terwijl de Rolls in de oven zitten, of als ze aan het afkoelen zijn. Doe de roomkaas, boter, poedersuiker, en het vanille extract in een kom en klop dit op tot een glad geheel. Voeg daarna de melk toe tot het glazuur de gewenste dikte heeft. Bestrijk de Rolls met het glazuur en geniet!