5x lifehacks om het snijden van fruit nog makkelijker te maken

Life Hacks door Maj

Je herkent het vast wel: er ligt een stuk fruit voor je en je weet even niet hoe je dit op een snelle en goede manier gaat snijden. Een banaan en appel moet nog wel lukken, maar een meloen of mango kan een raadsel zijn. Om je op weg te helpen, delen wij de meest handige lifehacks om het snijden van fruit easy peasy lemon squeezy te maken! Thank us later.

5x lifehacks om het snijden van fruit nog makkelijker te maken 

1. Meloen

Meloen is heerlijk om te eten, lekker verfrissend en mega gezond! Toch kan het wel lastig zijn om een meloen goed te snijden, doordat deze een ronde vorm heeft en behoorlijk groot is. Hoe je dit het beste aanpakt?

  1. Snijd de meloen eerst in twee delen (horizontaal).
  2. Vervolgens leg je deze met de schil naarboven op de snijplank neer.
  3. Snijd reepjes van de meloen. 
  4. Nu kan je binnen no time blokjes snijden door de pitten te verwijderen en de reepjes te verdelen in blokjes. Appeltje-eitje of beter gezegd: meloentje-eitje!

2. Ananas

Ananas is ook zo'n fruitsoort, waarvan je even niet weet wat je ermee aan moet als het voor je ligt. No worries, want wij delen stap voor stap wat je kan doen om je ananas perfect te snijden

  1. Pak er eerst een groot mes bij, zodat je goed door de ananas(schil) heen kan komen
  2. Nu snijd je eerst het topje van de ananas met de bladeren weg. Zet de ananas met de afgesneden kant naar beneden op de snijplank. 
  3. Tijd om de schil te verwijderen, dit doe je door de schil van boven naar beneden met het mes weg te snijden. Verwijder eventueel donkere plekjes op de ananas met een schilmesje. 
  4. Is de schil van de ananas verwijderd? Snijd deze dan in plakjes.
  5. Verwijder daarna de kern van de ananas, door een rondje uit het midden van het plakje te snijden. Tegenwoordig heb je ook speciale tools hiervoor, waardoor je in één keer de kern kan verwijderen. 
  6. Et voilà, de plakjes ananas zijn klaar om opgegeten te worden. Natuurlijk kan je ze ook nog in kleine blokjes snijden. Eetsmakelijk!

3. Mango

Mango is lastig om te snijden, doordat deze een grote pit heeft waar je omheen moet snijden. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit het beste doet.

  1. Snijd eerst de zijkanten van de mango weg, zodat je het vruchtvlees overhoudt en de pit weggesneden is. 
  2. Als het goed is, houd je twee zijkanten en eventueel nog wat extra vruchtvlees over. Snijd nu een boter-kaas-en-eieren patroon in de zijkanten en snijd deze later los. Zo heb je op een hele makkelijke manier stukjes mango!

4. Kiwi

Kiwi is vrij makkelijk te snijden, toch moet je wel even weten op wat voor manier je dit het beste kan doen. Er zijn verschillende manieren van een kiwi eten, dit kan met schil zijn, zonder schil of gewoon door de kiwi uit te lepelen. Het lastigst is zonder schil, dus die leggen we je maar al te graag uit.

  1. Snijd de kiwi eerst door de helft.
  2. Haal een lepel langs de schil, zodat de kiwi loskomt van de schil.
  3. Leg de kiwi met de bolle kant naar boven en snijd in blokjes. Je kan de kiwi ook met een mes schillen en daarna in blokjes snijden, dit is een persoonlijke keuze.

5. Granaatappel

Bij een granaatappel eet je alleen de pitjes. Hoe je dit bijzondere soort fruit snijdt? Wij leggen het je uit.

  1. Snijd eerst de hoed van de granaatappel af. Breek dit een beetje open, zodat het goed loskomt.
  2. Pak er een bakje bij en houd de granaatappel met de pitten naar beneden boven het bakje. Sla met een lepel op de granaatappel, zodat de pitjes loskomen. 
  3. Yum! Een bakje vol met heerlijke granaatappelpitjes.

Lees ook: 5 lekkere én gezonde recepten uit de airfryer