Recept: taco lasagne met gehakt
Ben je dol op taco's en lasagne? Dan is dit recept perfect voor jou! Keuzestress is verleden tijd, want vanavond eet je gewoon een combinatie van je twee lievelingsgerechten. Mexicaanse taco's in de mix met Italiaanse lasagne: een heerlijk gerecht boordevol groenten. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit recept maakt.
Dit heb je nodig
Dit recept is voor 2 personen:
- 4 Tortilla wraps (volkoren of naturel)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 2 paprika's
- 1 tomaat
- Maïs
- 400 ml passata
- 300 gram gehakt
- één mozzarella
- Geraspte kaas
- Peper en zout
- Italiaanse kruiden
- Paprikapoeder
- Olijolie
Zo maak je taco lasagne met gehakt
- Nu je alle ingrediënten in huis hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met de taco lasagne. Verwarm eerst de oven voor op 190 graden. Begin dan met het snipperen van de uien. Snijd ook alle groenten in kleine stukjes, zoals de wortelen, paprika's en tomaat.
- Pak er nu een (ruime) pan bij, doe hier een scheut olijfolie in en fruit de ui aan. Pers ondertussen de knoflook uit in de pan en fruit deze ook even aan. Vervolgens voeg je ook het gehakt toe aan de pan, bak deze rul.
- Na ongeveer 3 minuutjes bakken, voeg je de wortelen en paprika toe. Bak dit voor 5 minuutjes aan in de pan.
- Kruid de groenten met de peper, zout, paprikapoeder en italiaanse kruiden.
- Maak de passata open en voeg dit samen met de gesneden tomatenblokjes toe aan de pan. Roer het geheel goed door en laat dit op middenhoogvuur even sudderen.
- Voordat we aan de slag gaan met het maken van de taco lasagne, verwarm je als laatste stap ook de maïs nog even op in de pan.
- Nu het gehaktmengsel helemaal klaar is, pak je er een ronde ovenschaal of ovenbestendige pan bij. Vervolgens breng je een laagje gehaktmengsel aan, leg je hierbovenop een tortillawrap en top je het geheel af met mozzarella. Herhaal deze stappen tot alles op is. Eindig met het gehaktmengsel, zodat je hier bovenop nog wat mozzarella en eventueel geraspte kaas kan strooien. Zet het gerecht voor 23 minuten in de oven, todat de kaas goed gesmolten is en goudbruin is geworden. Yum! Een supermakkelijk en lekker gerecht om te maken als je bijvoorbeeld vrienden over de vloer krijgt. Of natuurlijk gewoon om jezelf mee te verwennen na een lange werkdag. Eén ding is zeker: dit recept gaat zeker bij je favorieten!