Even uit je hoofd? Doe dan deze 4 originele creatieve hobby’s

Hobby door Claire

Soms heb je momenten dat je even geen inspiratie hebt. Het beste is om dan even uit je hoofd te gaan en iets creatiefs te doen. Misschien denk je dan al snel aan tekenen of schilderen, maar er zijn zoveel meer hobby's dan dat. Hierbij 4 originele creatieve hobby’s.

Lees ook: DIY sieraden knutselen met de natuur

4 originele creatieve hobby’s

Macrameeën

Macramé is een handwerktechniek om decoraties of weefsel te maken, door het met de hand knopen van draden. Het kent een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Maak er oorbellen, armbandjes, plantenhangers, wandversiering, dromenvangers of kussens van. Helemaal leuk voor een toevoeging aan je outfit of in je huis.

 

 

Creatief schrijven

Vroeger al gek geweest op schrijven en soms nog verhalen in je hoofd zitten die je het liefst een plekje wil geven? Creatief schrijven als hobby en moment om even helemaal tot rust te komen is de perfecte manier om jouw verhaal te schrijven. Het is in het begin misschien moeilijk om op een leeg papiertje iets te schrijven, ook wel een writer’s block of schrijversblok genoemd, maar probeer dan gewoon op te schrijven wat er in je opkomt. Al is het misschien onzin, uiteindelijk zie je er misschien wel een goed verhaal in.

 

Rock painting 

Eigenlijk ook wel het schilderen van stenen genoemd (maar rock painting klinkt toch iets mooier). Zoek eerst naar een paar mooie stenen met bijzondere vormen door op pad te gaan en te wandelen, dat is uiteraard al een goed voorbeeld van tot rust komen, en laat je fantasie er op los. Denk aan stenen in de vorm van een hart, een ronde steen waar je een citroen of zonnetje van maakt of een ovale steen, een huisje. Schilder het met plakkaatverf en lak af met vernis (kleurloos beschermmiddel om de invloed van het weer, licht, vocht of schimmels te verminderen).

 

Origami

Deze vouwkunst ken je waarschijnlijk wel. Vlak na het uitvinden van papier ontstond het in China, waarna het is overgewaaid naar Japan. Hier is het een traditie dat wanneer iemand trouwt, een vouwer 1000 kraanvogels vouwt voor geluk. Dit heet een 'senbazuru': een krans van duizend kraanvogels, kleine origami vogeltjes in alle kleuren. De vogels worden met een draadje aan elkaar verbonden, meestal in 25 slingers van 40 vogeltjes. Het heeft een bijzonder gezicht, wat jij ook maakt. Kraanvogels zijn niet de enige ontwerpen. Je hebt ook keuze uit het maken van een vlinder, klavertje vier, vosje, een vis of voor de meer ervaren vouwers een kameleon of kameel.