5x lifehacks om je koffer handig in te delen

Life Hacks door Maj

Het is zomer, de vakantieperiode gaat van start en we pakken massaal onze koffers in om even te ontsnappen aan het kleine, maar fijne kikkerlandje Nederland. Ben je van plan om met het vliegtuig op vakantie te gaan en heb je last van 'kofferstress'? Dat is vanaf nu verleden tijd, want dit zijn 5x lifehacks om je koffer handig in te delen.

1. Packing cubes

Packing cubes zijn ultra lichte zakjes die je kunnen helpen om je koffer goed te organizen. Deel de packing cubes overzichtelijk in en sorteer alle kleding op soort. Doe de rokjes bij de rokjes, de tops bij de tops enzovoort. Maak vooraf alvast kledingsetjes en fotografeer deze. Maak een apart album op je telefoon met 'setjes vakantie', zodat je een virtuele garderobe hebt staan op je telefoon. Weet je even niet meer wat je aan moet op vakantie en heb je weinig overzicht? Bekijk dan eens rustig het album en zoek in de juiste packing cube. Je voorkomt op deze manier frustratie en heel veel chaos in je koffer. Handig!

2. Rollen, rollen en nog eens rollen

Merk je echt dat het allemaal niet gaat passen in je koffer? De ultieme tip: rol je kleding op. De kleding kreukt minder en je maakt optimaal gebruik van de ruimte in je koffer.

3. Werk met een inpaklijst

Een inpaklijst is echt dé oplossing om georganiseerd en met meer rust op reis te gaan. Gebruik bijvoorbeeld de notities in je telefoon of pak er een stuk pen en papier bij. Bedenk per categorie (kleding, toiletartikelen, zwemspullen enzovoort) wat je nodig hebt en schrijf dit overzichtelijk op. Bewaar deze lijst goed, zodat je de volgende vakantie minder kofferstress hebt. Ben je op vakantie en mis je iets wat niet op de lijst staat? Werk dit dan direct bij, zodat je de volgende keer zeker weet dat je alles bij de hand hebt.

4. Mini reisverpakkingen

Mini reisverpakkingen zijn echt de uitkomst als je graag veel huidverzorging en douchespullen meeneemt op vakantie. Je kan mini producten kopen of zelf lege mini reisverpakkingen en je producten overgieten. Deze lifehack gaat veel kilo's in je koffer besparen!

5. Pak je koffer slim in

Probeer altijd je koffer slim in te pakken. Bedenk van te voren wat je aan gaat doen op het vliegveld. Draag altijd de zware items, dit scheelt gewicht in je koffer. Heb je bijvoorbeeld een zwaar boek in je koffer? Neem deze mee in je handtas. Probeer zo goed na te gaan hoe je slim een aantal koffer kilo's kan smokkelen. En nu: tijd om met de beentjes omhoog te gaan en volop te relaxen van je vakantie!