4 redenen waarom in een elektrische auto rijden beter is

Lifestyle door Linde

Ben jij aan het nadenken om jouw benzine- of dieselauto in te ruilen voor een elektrische? Je weet misschien nog niet helemaal zeker of je dit wil doen. Wij hebben een paar redenen waarom je dit wel wil doen. Na het lezen van dit artikel ben je er namelijk zeker van overtuigd, zelfs als je er eerder niet over na hebt gedacht. Dit zijn vier redenen om in een elektrische auto te rijden.

Lees ook: Met deze tips verklein je de kans op een auto-ongeluk

In een elektrische auto rijden is geld besparen

Elektrisch rijden is een stuk goedkoper dan benzine en diesel. Zeker als je thuis zonnepanelen hebt. Hiermee kun je hiermee namelijk ‘tanken/opladen’. Verder wordt er tot en met 2024 nul euro BPM op deze auto’s berekend. Ook hoeft er geen motorrijtuigenbelasting te worden betaald. Dat scheelt al een hoop geld per maand. Ook de kosten van de wegenbelasting zijn voor elektrische auto’s lager dan voor auto’s op benzine of diesel.

Het rijdt chill

Met een elektrische auto rijden is comfortabel en chill. Je vertrekt thuis altijd met een volle accu wat al erg fijn is. Openbare laadpalen zien we ook steeds vaker. Er is er waarschijnlijk ook snel eentje in jouw straat. Sommige elektrische auto’s hebben zelfs een chill-modus. Hierdoor trek je minder snel op en rijd je veiliger. Over het algemeen wordt de ervaring van een elektrische auto ook als fijner en comfortabeler ervaren

Is het veiliger?

Uit botsproeven blijkt dat elektrische auto’s gemiddeld even veilig of zelfs veiliger dan auto’s die op brandstof rijden zijn. Ook zijn ze brandveilig en heeft een elektrische auto geen grotere kans om in de fik te vliegen (hoewel mensen dit wel vaak denken). Elke auto die gebruikt wordt is natuurlijk veilig, maar elektrische auto’s zijn misschien dus wel ietsjes veiliger.

Milieuvriendelijker

De directe uitstoot van elektrische auto’s is lager dan die van een traditionele brandstofauto’s. Een elektrische auto rijdt namelijk zonder fossiele brandstoffen te gebruiken. De uitstoot van een elektrische auto bevat hierdoor geen CO2 en fijnstof zoals roet. Elektrisch rijden is daardoor een stuk minder vervuilend. Wind- en zonne-energie is natuurlijk altijd milieuvriendelijker dan gebruik maken van brandstof. Ook de energie die door energiecentrales opgewekt wordt stoot per kilometer minder stikstof en fijnstof uit bij het verbrande van diesel of benzine in een brandstofauto. Er is ook nog een opmerkelijk feitje waaruit blijkt dat een elektrische auto milieuvriendelijker is. Je hebt misschien al eens gehoord dat met remmen de banden van auto’s veel fijnstof opleveren. Hoewel dit bij alle auto’s zo is, is dit bij elektrische auto’s een stuk minder. Dat komt door het regenereren van energie bij gas-los. Hierbij worden de remmen een stuk minder aangesproken.

Genoeg redenen wat ons betreft om elektrisch te gaan rijden.