Wat geef je iemand op een housewarming?

Lifestyle door Claire

Je bent uitgenodigd op een housewarming waar je iemand feliciteert met zijn nieuwe plekje. Of dit nu een vriend, familielid of kennis is, het is leuk om iets persoonlijks te geven, maar wat? Hierbij een paar originele cadeaus voor een housewarming.

Lees ook: Leuke en originele zelfgemaakte cadeautjes

8 leuke cadeaus voor een housewarming

Persoonlijke kalender 

Vooral als vrienden of familieleden is het leuk om een persoonlijke kalender te maken. Je zoekt wat leuke foto’s uit en maakt er online een mooie kalender van of je knutselt het zelf in elkaar. Een persoonlijk idee dat altijd leuk is om even op terug te kijken.

 

Wijnglazen

Een fles wijn is misschien niet heel origineel, maar wel als je er wijnglazen bij doet. Van glaswerk heb je nooit genoeg en op een feestje is het altijd wel gewenst. Pak het leuk in (of laat dit in de winkel doen) en de persoon heeft een heerlijk genietmomentje tijdens de borrel. Nog leuker en persoonlijker: verf de glazen.

 

Mandje met luxe producten

Vul een mandje met wat luxe etenswaren of dranken. Denk aan een fles wijn, noten, olijfolie en een peper of een cocktailpakket met benodigdheden om je eigen cocktail te maken.

 

 

Een houten snijplank

Altijd handig voor een goede borrel is een snij- of borrelplank. Hierop serveer je de heerlijkste kaasjes, olijven, druiven, tapenade en snacks. Hoe leuk is het om dit te kopen? Zo organiseert de persoon vast snel een borreldate met jou om bij te kletsen.  Als je het persoonlijk wil maken, laat de plank dan graveren. Denk aan een favoriete quote, levensmotto of een naam. Ook heb je snijplanken te koop uit bepaalde plekken. Zo heb je de Stadsplank, gemaakt van een boom uit een straat, park of plein in een buurt van Amsterdam. Super leuk, toch?

 

Een boom of plant

Het planten van een boom bij een speciale gelegenheid is een eeuwenoude traditie. Als iemand een tuin heeft, is het daarom leuk om een boompje te geven die degene vervolgens zelf plant. Elke boom heeft een eigen karakter en symboliek. Een perenboompje staat voor welvaart, de berk voor een nieuwe start en kracht en de olijfboom voor positieve toekomst en kracht. Drie betekenissen die goed passen bij een housewarming en een nieuwe start.

 

Kookboek

Als de ontvanger veel van koken houdt, is het leuk om een kookboek te geven. Hier staat veel inspiratie in met foto’s en uiteraard de lekkerste  recepten. Zo gaat degene lekker aan de slag.

 

Keukengerei

Wellicht leuk om toe te voegen bij het kookboek of samen te geven, is keukengerei. Denk aan mooie theedoeken, ovenhandschoenen of schattige onderzetters, spullen die de ander echt veel gebruikt is altijd goed. Al helemaal bij een housewarming.

 

Kaarsen

Je hebt ze tegenwoordig in vele kleuren en maten: kaarsen. Ze geven een warme sfeer in huis en zijn verre van saai.