3 zomerse drankjes in een karaf

Food door Claire

Iets wat je altijd nodig hebt op een barbecue, tuinfeestje, picknick en diner is een karaf met drinken. Het is praktisch, aangezien je alleen een karaf, glazen en een paar drankjes nodig hebt die je bij elkaar gooit en niet per persoon een apart drankje maakt en het is vaak ook gewoon heel lekker. Hierbij de lekkerste drankjes in een karaf.

Lees ook: 6 bijzondere mixdrankjes met wijn en bier

3 heerlijke drankjes in een karaf

Mojito 

Een heerlijk drankje met limoen en munt, met een smaak van zoet, zuur en bitter is de mojito. Het vindt zijn oorsprong uit Cuba en werd in 1650 door de rum en citroen als medicijn gebruikt. Goed excuus om er net iets te veel van te drinken. Dit heb je nodig:

  • 200 ml rum

  • 400 ml bruisend water

  • 4 limoenen

  • 20 blaadjes munt

  • 3 eetlepels suiker

Zo maak je het: 

Snijd 2 limoenen in partjes, doe ze met de suiker in een hoog glas en stamp voorzichtig met een muddler (wordt gebruikt om ingrediënten in een glas mee te stampen). Giet het in de karaf, voeg de muntblaadjes en de rest van de limoenpartjes. Voeg er vervolgens de rum aan toe, roer met een lepel, gooi er wat ijsblokjes bij en eindig met het bruiswater. Roer dit nog een keer goed door zodat het fruit niet onderin blijft zitten en schenk uit. Verfrissend!

 

Sangria

Een heerlijk drankje uit Spanje is Sangria. Velen kennen het met rode wijn, maar met witte wijn is het ook heerlijk. Haal deze dingen eerst in huis:

  • 750 ml jonge rode of witte wijn

  • 750 ml bruiswater

  • 25 ml cointreau

  • 1 citroen

  • 1 sinaasappel

  • 1 perzik

  • 1 appel

  • 1 peer

  • 1 kaneelstokje

  • 1 eetlepel suiker

Zo maak je het:

Open de fles en schenk het in de karaf, snijd het fruit in kleine stukjes en blokjes en voeg toe aan de wijn, doe er de cointreau, het kaneelstokje en het suiker bij en voeg als laatste het bruisende water aan toe. Laat het voor de beste smaak 2 uurtjes rusten in de koelkast en serveer met ijsklontjes.

 

Agua de Valencia 

Als je weleens in Valencia in Spanje bent geweest, heb je het misschien al eens geproefd: Agua de Valencia. Zo niet, dan probeer je het door te maken. De hoofdingrediënten zijn sinaasappels dus daar moet je van houden. Hierbij de ingrediënten voor een karaf van dit gevaarlijk lekkere drankje:

  • 500 ml cava

  • 500 ml sinaasappelsap (vers is het lekkerst)

  • 250 ml gin

  • 250 ml vodka

  • 1 sinaasappel

  • 2 eetlepels suiker

Zo maak je het: 

Pak je karaf erbij, doe er wat ijsblokjes in en vul het met de vodka, gin en het sinaasappelsap. Roer dit goed door en top af met de cava. Snijd de sinaasappel in schijfjes en doe die in het karaf. Zo lekker!