Kies in 3 stappen de juiste tint foundation

Beauty & Mode door Maj

De juiste tint foundation zoeken: het is een lastige klus tussen al die verschillende kleuren. Toch zorgen al die verschillende tinten voor de perfecte kleur foundation, zodat het bijna niet opvalt dat je een laagje make-up draagt. Ook zo benieuwd hoe je deze zoektocht een stukje makkelijker maakt? Kies in 3 stappen de juiste tint foundation!

1. De ondertoon van je huid

De ondertoon van je huid is erg belangrijk voor het bepalen van de perfecte tint foundation. De ondertoon van je huid kan zijn: roze, neutraal of meer geel. Je gezicht is waarschijnlijk al iets verkleurd door de zon. Bepaal daarom de ondertoon van je huid door te kijken naar de binnenkant van de pols. Is je huid lichtroze en heb je meer blauwe aderen? Dan heb je een roze ondertoon. Zie je meer een gele tint met groenige aderen? Dan heb je een gele ondertoon. Bij een roze ondertoon kan je beter voor een koele tint gaan en bij een gele ondertoon voor een warme tint. Het kan ook zijn dat je ertussenin zit en je een neutrale ondertoon hebt. Onthoud de ondertoon van je huid goed bij het kiezen van de perfecte tint foundation.

2. Heb je een droge, gemengde of vette huid? 

Dan is het tijd om je huidtype te bepalen. Het gaat hierbij niet echt om de kleur van de foundation, maar om het type foundation. Heb je een hele droge huid? Dan kan een foundation op oliebasis mooi zijn, om voor een glow te zorgen. Heb je een vette huid? Ga dan voor een matterende foundation, zodat het product langer op de huid blijft zitten zonder snel te glimmen. Sommige foundations kunnen onzuiverheden veroorzaken, let er daarom op dat je voor een watergedragen formule kiest die je huid nog enigzins laat ademen.

3. Probeer de verschillende tinten foundation uit

Nu je weet naar welke ondertoon en type foundation je moet kijken, kan je verschillende kleuren foundation gaan uitproberen. Probeer dus al te filteren door te kijken naar de ondertoon van de kleur. Test de foundation vervolgens uit op je kaaklijn. Gebruik een aantal verschillende producten boven elkaar en bekijk welke mooi past bij je hals. Let ook altijd op dat je niet direct in het winkellicht staat, maar juist bij daglicht de producten uitprobeerd. Heb je een mooie tint gevonden? Schrijf dan de kleurcode even op in je notities, zodat je deze altijd bij de hand hebt ook als die op het flesje is vervaagd.

Heb je de juiste tint foundation gevonden, alleen is deze bijna op? Zo krijg je de laatste druppels foundation uit het flesje!