Bereid jezelf voor op de zomervakantie met deze tips

Lifestyle door Maj

Yeey! Het is tijd om je koffers te pakken en op vakantie te gaan! Toch vraagt een vakantie met zon, zee en zwembad om enige voorbereidingen, wat overigens stiekem ook heel erg leuk kan zijn om te doen. Een beetje voorpret kan immers geen kwaad en daarom delen wij de meest handige tips om jezelf voor te bereiden op de zomervakantie. Bijna tijd om te ontspannen...

Zoek vooraf een aantal leuke hotspots 

Doe vast onderzoek naar de plaats van bestemming en zet een aantal leuke hotspots op een rij. Kijk bijvoorbeeld naar leuke restaurants, museums om te bezoeken en mooie stranden. Maak een notitie in je telefoon en zet hier alles op een rij. Zo kan je op vakantie heerlijk genieten en heb je al het vooronderzoek vast gedaan. Zie je echt een leuk restaurant die razend populair is? Maak hier alvast een reservering, zodat je zeker bent van een plekje tijdens je vakantie.

Beauty voorbereidingen voor je zomervakantie

Het is een heerlijk gevoel om met gelakte nageltjes en een mooi kapsel richting de zon te vertrekken. Plan deze beauty voorbereidingen allemaal van te voren in, zodat je huid en haar goed beschermd is tegen de zon, zee en chloor. Scrub je huid bijvoorbeeld voordat je op vakantie gaat, zodat je een mooie tanning kan creëren. Lak je nagels, verzorg je haar met een haarmasker en hydrateer je huid goed. Oh, en om het helemaal af te maken kan je nog je wenkbrauwen verven. Zo kan je lekker make-up loos over het strand paraderen.

Maak een lijstje met essentials voor in de koffer

Gooi niet klakkeloos van alles in je koffer, maar maak vooraf een lijstje in je notities. Zo kan je in alle rust je koffer inpakken. Vergeet vooral niet de essentials, zoals je bikini, ondergoed, verzorgingsproducten en natuurlijke leuke zomerse outfits. Je kan ook foto's maken van samengestelde outfits, zodat je op vakantie dit fotoalbum als je 'garderobe' gebruikt. Dit lijstje kan je overigens altijd bewaren en elke vakantie weer erbij pakken, handig!

Laat je huis netjes en geordend achter

Het is veel fijner om weg te gaan uit een opgeruimd huis, zodat je ook terugkomt in een oase van rust in plaats van in een chaos. Probeer dus altijd je huis schoon en vooral opgeruimd achter te laten, dit geeft echt heel veel rust in je hoofd.

Bereid je voor op de vliegreis

Bereid je voor op de vliegreis door alvast een vliegoutfit klaar te leggen, je tas in te pakken met alle benodigde papieren en eventueel dingen mee te nemen voor de kids om ze te vermaken in het vliegtuig. Tip: trek altijd de zware items aan, dat scheelt weer kilo's in je koffer!