Dit kijk je tijdens het EK als je niet van voetbal houdt

Lifestyle door Claire

Het EK voetbal is in volle gang. Niet iedereen is hier fan van. De sport in het algemeen, de verveling die misschien toeslaat na de 70e minuut of de cultuur. Wat te doen als het gewoon niets voor jou is? Hierbij een paar films en series die je bekijkt tijdens een wedstrijd.

3 dingen om te kijken tijdens het EK als je niet van voetbal houdt

Uiteraard heb je de mogelijkheid om alles te kijken wat je wil, maar omdat een wedstrijd bestaat uit twee keer 45 minuten en een pauze van een kwartier met vaak nog extra tijd van tien minuten, zijn dit 3 voorbeelden die, gezien de tijd, wij aanraden.

Baby Reindeer

Deze populaire en waargebeurde serie gaat over de Britse komiek en barman Donny Dunn. Wanneer hij op een dag als barman werkt, loopt een vrouw binnen genaamd Martha. Hij biedt haar een kopje thee aan van het huis, waarna zij regelmatig terugkomt. Eindeloze verhalen aan de bar resulteren in een obsessie met hem. Dit leidt tot het sturen van honderden e-mails per dag en momenten dat ze echt gevaarlijk wordt. Ze achtervolgt hem, duikt op bij zijn shows, bedreigt zijn ouders en valt zijn dates aan. Donny probeert het stalken te stoppen, maar iets in haar maakt dat hij zich zowel schuldig als bedreigd voelt op deze momenten. Naarmate de serie vordert leer je meer heftige stukjes van zijn achtergrond kennen waardoor je er achterkomt dat hij, voordat hij Martha ontmoette, hele heftige dingen heeft meegemaakt. Uiteindelijk gaat hij ermee naar de politie. Elke aflevering duurt 30 minuten, wat perfect is voor de duur van een wedstrijd. Omgerekend heb je dus de mogelijkheid om drie afleveringen te kijken in de 90 minuten.

Druk

Deze Deense film volgt vier veertigers. Ze werken als docenten op een middelbare school en kampen met een midlifecrisis, huwelijksproblemen, ongemotiveerde leerlingen en hebben twijfel aan de zin van het leven. Dan doen zij mee aan een experiment waarbij ze hun alcoholgehalte constant hoog houden, gebaseerd op de Skårderuds theorie. Een theorie die zegt dat mensen worden geboren met een te laag alcoholgehalte in het bloed, en dat je met een promillage van 0,5 je leven in geestelijk en sociaal opzicht op een hoger niveau brengt. Hoewel ze zich in het begin beter dan ooit voelen, leidt het ook tot problemen. De film duurt 116 minuten en heeft een score van 93% op rotten tomatoes. Neem er een lekker drankje bij en doe helemaal mee met de film.

Aftersun

De film Aftersun is een los en geestig drama over de band tussen een jonge vader en zijn elfjarige dochter Sophie die je volgt op hun vakantie in Turkije. Het zijn herinneringen van de volwassen geworden Sophie die door middel van videobeelden terugdenkt aan die vakantie. Een prachtige film van 102 minuten om even te ontsnappen aan de drukte van het EK.

Lees ook: Films om samen met je kind te kijken