Zo word je beter in Engels

Lifestyle door Claire

Of je nu op reis gaat naar het buitenland en jezelf goed verstaanbaar wil maken, een Engelse toets af moet leggen of wil opscheppen bij je vrienden, het verbeteren van de Engelse taal is altijd een goed idee. Hier leer je hoe.

6 tips om je Engels te verbeteren 

Oefen in alle onderdelen

Bij het verbeteren van je Engels verbeter je het niveau van lezen, luisteren, schrijven en spreken. Veel mensen focussen zich alleen op één of twee onderdelen, waardoor het langer duurt voordat je de taal onder de knie hebt. Je hebt de ene vaardigheid nodig voor de andere, dus wanneer je aan ieder onderdeel evenveel aandacht besteedt, gaat jouw Engels met sprongen vooruit.

 

Maak het leuk voor jezelf

Denk je bij het leren van een nieuwe taal aan uren leren uit een boek of studeren? Dat hoeft niet alleen maar. Maak het leuk voor jezelf en zoek je favoriete Engelstalige film uit en bekijk hem met ondertiteling om je leesvaardigheid te verbeteren of helemaal zonder ondertiteling om je luistervaardigheid te verbeteren. Een ander leuk idee is om een boek van je favoriete schrijver te lezen dat je normaal altijd vertaald leest. Daarmee vergroot je je woordenschat, verbeter je je leesvaardigheid en heb je iets om in de trein te lezen in plaats van meteen je telefoon te pakken.

 

Doe dingen die je normaal in het Nederlands doet

Een toevoeging van de vorige tip, maar onderneem dingen die je normaal in het Nederlands doet. Denk aan het luisteren van een Engels luisterboek, het lezen van de krant, het kijken naar het journaal, zoals dat van CNN of BBC en het maken van Engelse recepten. Je ziet dat je er op deze manier gewend aan raakt.

 

Maak fouten en leer ervan

Eigenlijk altijd van belang als je iets leert: wees niet bang om fouten te maken! Hier leer je juist van, aangezien je op deze manier niet nog een keer de fout in gaat.

 

Maak oefenexamens

Vooral als je leert voor een examen, is het heel handig om zo veel mogelijk oefenexamens te maken. Zo weet je een beetje hoe een examen er uit komt te zien en geeft het je zelfvertrouwen als een oefenexamen na een paar keer goed is gegaan.

 

Praat in real life met anderen

Een taal leer je het beste als je het uitvoert en in de praktijk brengt door het van een ander te horen en zelf te spreken. Mocht je er tijd en geld voor hebben, is het een goed idee om naar een land te gaan waar ze Engels spreken. Daar kom je er niet onderuit en moet je het wel spreken, hoe leuk is dat? Wil je het toch dichterbij houden, zoek dan contact met native speakers om mee te praten, meld je aan voor een taalcursus of volg online lessen. Succes!

Lees ook: Zo creëer je thuis een fijne werkplek

Bron: vertaalbureau-perfect.nl | secretaressenet.nl | ef.nl Beeld: Pexels