Zo pas jij je beauty routine aan op de zomer

Beauty & Mode door Maj

Het is inmiddels alweer zomer en een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe beauty routine. De temperaturen stijgen, de zonkracht wordt hoger en je huid en haar worden vaker blootgesteld aan chloor-en zeewater. Het is dan ook erg belangrijk om je huid en haar goed te beschermen tegen deze factoren en je beauty routine hierop aan te passen. Om je op weg te helpen, delen wij de perfecte zomerse beauty routine!

Zo pas jij je beauty routine aan op de zomer 

Een SPF voor je huid, haar en lippen

SPF staat zeker bovenaan het lijstje, want het is erg belangrijk om je huid, haar en lippen te beschermen tegen de UV-straling van de zon. Breng meerdere keren per dag een SPF aan op je gezicht en lichaam om verbranding en beschadiging van de huid te voorkomen. Vergeet niet om daarnaast een lippenbalsem met SPF te gebruiken voor de zomer, zodat ook je lippen goed beschermd zijn. Voor je haren kan je een product gebruiken met UV bescherming, oftewel een haarproduct met UV-filter. Kom je echt veel in zon of ben je bijvoorbeeld gaan zwemmen? Bescherm jezelf dan meerdere keren per dag met SPF.

Gebruik geen foundation

Foundation kan heel zwaar aanvoelen in de zomer, vooral als het warm is en je gaat zweten. Kies in plaats van een foundation, een luchtige CC-cream bijvoorbeeld. Deze verzorgen vaak de huid, geven een mooie glow en laat je huid ook nog ademen. Nog handiger: een CC-cream met SPF om je gezicht te beschermen tegen de zon.

Primer en setting spray

Wanneer je het warm krijgt, kan je make-up sneller gaan uitlopen. Daarom is het belangrijk om je make-up de hele dag mooi te laten zitten door een primer en setting spray te gebruiken. Een primer gebruik je onder je make-up en een setting spray als laatste touch over je make-up heen.

Less is more

In de zomer geldt de regel: less is more. Houd je make-up luchtig en draag alleen een simpele basis. Ga bijvoorbeeld voor een natuurlijke bronzed make-up look, perfect voor in de zomer of creëer een no make-up look.

Verzorg je lokken goed

Je haar is ook belangrijk om goed te verzorgen in de zomer. Door zon, zee en strand worden je lokken namelijk sneller droog. Gebruik elke week een haarmasker, haarolie en bijvoorbeeld een leave-in conditioner om je haar weer te laten stralen.

Skincare routine

Wanneer je huid vaak te maken krijgt met de zon, is het des te beter om je huid goed te verzorgen. Gebruik hydraterende producten, zoals een hyaluron serum en een moisturizer. Vergeet ook niet om je huid elke dag goed te reinigen, om al het zweet en vuil te verwijderen. Zo creëer je binnen no time een stralende huid!