Decoliefhebbers opgelet: zo upcycle jij je meubels

Hobby door Maj

Wil je een nieuwe touch geven aan je interieur en tegelijkertijd verantwoord en budget-proof bezig zijn? Ga dan aan de slag met het upcyclen van meubels. Maak van bestaande meubels een nieuw exemplaar door deze helemaal te pimpen. Fijn voor je portemonnee, een leuke activiteit met vriendinnen en ook nog eens duurzaam! Decoliefhebbers opgelet, want zo upcycle jij je meubels.

Verf je meubels

Ben je uitgekeken op de kleur van je meubels? Of wil je gewoon even wat nieuws in huis? Geef je meubels een nieuw kleurtje door ze een likje verf te geven! Pak dit project stap voor stap aan:

  1. Begin met inspiratie op te doen via Pinterest, kijk naar een soortgelijk meubel en denk na over een kleur die jij mooi zou vinden.
  2. Dan is het tijd om naar de bouwmarkt te gaan en hier een kleur verf uit te kiezen. Laat je adviseren over het soort verf en de hoeveelheid die je nodig hebt. Wanneer de eerste laag verf helemaal van het meubel af is, is het wel verstandig om naast de gewone verf een laagje grondverf toe te voegen.
  3. Schaf bij de bouwmarkt ook meteen een aantal handige tools aan, zoals een verfroller, verfkwast en verfbakje.
  4. Nu is het moment aangebroken om het meubelstuk te gaan verven. Dek de voer af en leg alle materialen klaar. Schuur het meubel lichtjes op, stof af en ga aan de slag met het verven. Het eindresultaat is super vernieuwend en budget-proof!

Meubels opnieuw stofferen

Heb je een stoffen bank of stoel die wel een upgrade kan gebruiken? Of zie je een pareltje staan in de kringloop die je wilt opfrissen? Laat dan je meubels opnieuw stofferen. Er bestaan verschillende bedrijven die dit kunnen oppakken. Ook een hele leuke tip als je bijvoorbeeld de stoelen van een dierbare niet wilt weggooien, maar wel een moderne look wilt geven.

Complete make-over

Geef je meubels een complete make-over door simpele interieuritems om te toveren tot een echt statement in huis. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende IKEA hacks, waarbij je IKEA meubels en accessoires kan pimpen tot een nieuw en innovatief meubel. Maak van de IKEA Ivar kast funky mintgroen kastje of maak van de IKEA Blanda Matt serveerschaal een organische salontafel. Zo hergebruik je oude meubels en accessoires en blaas je deze een nieuw leven in. Benieuwd hoe je deze IKEA hacks stap voor stap kan uitvoeren? Hier lees je alle ins and outs over de verschillende IKEA hacks.