5 creatieve hobby’s om te proberen

Hobby door Linde

Ben jij een echte creatieveling en ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Dan hebben wij een paar creatieve hobby’s die jij misschien wel wil proberen. Ze zijn allemaal uniek dus wij durven te wedden dat je ze nog niet hebt geprobeerd. Ze zijn het proberen wel zeker waard.

Lees ook: Maak zelf de leukste sieraden met kralen

1. Origami

Origami, je hebt er waarschijnlijk al eens van gehoord. Deze vouwkunst komt uit Japan en is al in de eerste of tweede eeuw ontstaan. Origami is vervolgens populair geworden in Japan. Hier zie je dan ook dat ze nog steeds aan origami doen. Voor het huwelijk vouwen ze bijvoorbeeld kraanvogels van papier. Dit zou dan geluk brengen. Origami is een leuke, originele en creatieve hobby om op te pakken. Je vindt op YouTube honderden tutorials. Je doet het wanneer je maar wil, want het enige wat je nodig hebt is papier. Een top hobby voor wat drukkere mensen die toch graag creatief bezig zijn.

Soap carving als hobby

Soap carving is perfect voor de mensen die houden van beeldhouden, maar dat net een lat te hoog vinden. Je koopt een groot blok zeep en bedenkt wat je ervan wil maken. Je tekent er eerst op en dan snijd, lepel of schaar je dit uit de zeep. De overige zeeprestjes smelt je weer naar een solide vorm. Dan is dat ook geen verspilling van de zeep.

Borduren

Borduren in een goede manier om je creativiteit op los te laten. Je maakt prachtige designs of creëert iets persoonlijks. Het is ontspannend en ook handig. Wanneer je geen leuke outfit hebt, pimp je een shirt zo snel door erop te borduren. Je hebt er niet veel voor nodig. Een borduurring, borduurgaren, borduurnaald en stof om het design op te maken, is alles wat je nodig hebt. Een top hobby voor de fashion lovers.

Kintsugi

Kintsugi is een Japanse kunstvorm. Je lijmt gebroken scherven weer aan elkaar. Je lijmt niet met gewone lijm, maar met een goudkleurige lijm. Dit om de ‘littekens’ juist te laten zien en deze niet te verbergen. Een mooi verhaal achter een mooie kunstvorm. Er zijn kintsugi workshops, maar er zijn ook kits waarmee je het thuis doet. Kintsugi werkt erg therapeutisch. Je eindigt ook met prachtige unieke kunstwerken.

Bloemstukken maken

Hou jij ervan om je huis te verrijken met bloemboeketten? Dan is het maken van bloemstukken zeker een leuke hobby voor jou. Je hebt er dan een creatieve hobby bij en hebt een excuus je huis nog meer te versieren. Wil je dat jouw werk lang blijft leven? Dan gebruik je droogbloemen. Deze zijn ook super mooi en blijven lang goed.