5x makkelijke en budget-proof recepten

Food door Maj

Wanneer je laat thuis bent van werk, een drukke week achter de boeg hebt of gewoon even geen zin hebt om lang in de keuken te staan zijn makkelijke recepten altijd fijn om achter de hand te hebben. Je hebt dan toch nog wat gezonds op tafel staan, zonder dat het teveel energie kost. Oh, en nog mooier meegenomen: ze zijn ook nog eens budget-proof. Ook wel eens fijn.

Dit zijn 5x makkelijke en budget-proof recepten

1. Ovenschotels

Deze drie ovenschotels zijn makkelijk en budget-proof. Maak bijvoorbeeld een heerlijke ovenschotel met kipfilet, aardappeltjes, paprika en crème fraîche of ga voor een ovenbaked kruidenkaas pasta. Je doet alle ingrediënten in de ovenschaal en mengt deze later door elkaar. Een ovenschotel scheelt veel afwas en wanneer het eenmaal in de oven staat met een timer aan, hoef je er niet meer naar om te kijken. Maak ondertussen vast alles schoon of plof lekker neer op de bank na een lange werkdag. Heerlijk!

2. Rijst recepten

Rijst is relatief goedkoop en makkelijk om te maken. Verder kan je eindeloos variëren met verschillende ingrediënten. Maak bijvoorbeeld chili  con carne, nasi goreng of een pokébowl. Voeg lekker veel groenten toe en maak het extra spicy door een pepertje aan de rijst toe te voegen. Gezond, makkelijk en smaakvol!

3. Pasta recepten

Pasta is het perfecte recept als je inspiratieloos bent, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Spaghetti aglio, pasta puttanesca en de klassieker pasta bolognese doen het eigenlijk altijd goed. Zeg nou eerlijk, wie is er nou niet dol op de Italiaanse keuken? Buon appetito!

4. Wrap met kip en Oosterse groenten

Deze wraps met kip zitten boordevol groenten en niet zomaar groenten, maar Oosterse groenten! De Oosterse groenten geven net een andere touch aan de smaak van de wraps. Maak de wraps extra pittig met een rood pepertje erdoorheen en voeg wat sla toe om de wraps frisser te maken. Enjoy deze Mexicaanse wraps met een Oosters vleugje!

5. Macaroni 

Ook dit budget-proof gerecht krijgt een welverdiend plaatsje in het lijstje. Tip: maak een extra grote portie macaroni. Het is namelijk erg makkelijk om dit gerecht in te vriezen. Wanneer je de volgende keer echt laat thuis bent, kan je het gewoon even opwarmen en nogmaals genieten van je zelfgemaakte macaroni! Dat is nog eens handig.