Leuke ideeën voor een afscheid van een collega

Lifestyle door Claire

Als een collega je werk verlaat is het soms een gemis en jammer. Je ziet elkaar regelmatig en leert wellicht van elkaar. Het is daarom leuk om iets te geven bij het afscheid. Hierbij een paar ideeën.

6 cadeau ideeën voor een afscheid van een collega

Boekje 

Misschien klein, maar heel waardevol voor de ander is het schrijven in een boekje. Als je een heel groot team hebt van medewerkers is het leuk om een boekje te kopen waar iedereen vervolgens iets persoonlijks in schrijft. De collega heeft zo altijd iets om even in terug te kijken.

Een filmpje

Een beetje hetzelfde als het boekje, maar zeker een waardevol cadeau, omdat het persoonlijk is. Laat mensen uit je team een filmpje sturen waarin degene deelt wat zo bijzonder aan die collega is. Plak alle filmpjes achter elkaar, zet er eventueel een leuk muziekje onder en stuur de gemaakte ode aan diegene door naar de collega.

Een cadeaukaart

Als je geen idee hebt wat je moet kopen voor je collega is het altijd een goed idee om een cadeaubon te geven. Dit geeft de ander de vrijheid om zelf iets leuks uit te kiezen. Houdt degene van een bezoek aan het theater? Dan is een Podium Cadeaukaart of de Theaterbon een leuk cadeau. Koopt je collega graag nieuwe kleding? Dan is de fashioncheque altijd een goede (of maak het persoonlijker met een bon van een favoriete winkel). Met een cadeaukaart ga je nooit de mist in.

Filmpakket

Een bioscoopbon of Pathé-thuis tegoed geven is een leuk idee, maar je wil dit wel op een leuke manier geven. Een goed idee is daarom om er een pakket van te maken met (speciaal)biertjes en snacks. Zeg er wel bij dat ze die biertjes natuurlijk niet mee in de bioscoop mogen nemen. Dat is lekker voor daarna.

Een boom of (kamer)plant

Dit is vooral een symbolisch geschenk: het groeit, net als de herinneringen aan de samenwerking en het is een teken van groei en nieuwe avonturen. Ook denkt diegene altijd even aan jou of jullie tijdens het onderhouden.

Cursus of workshop

De collega stopt misschien bij dit werk, maar je bent nooit uitgeleerd. Geef een cursus of workshop cadeau die aansluit bij hun interesses. Altijd goed voor de persoonlijke ontwikkeling.

Het gaat niet alleen om het fysieke object dat je geeft. Het overbrengen van emoties, herinneringen en waardering is het belangrijkste. Maak het persoonlijk en kies iets dat bij de persoonlijkheid en interesses past. Wat zou jij leuk vinden om te krijgen als je weggaat?

Lees ook: 5 leuke manieren om cadeautjes in te pakken