DIY: zo maak je de 'ice cream french' nagellak-trend

Beauty & Mode door Claire

Ze lijken om op te eten: de ice cream french nagels, oftewel nagels die eruitzien als een ijsje. Ze zijn trending deze zomer en mocht je geen zin hebben om naar de nagelsalon te gaan, zo maak je ze.

Lees ook: Deze trucjes maken je nagels sterker

Zo maak je de 'ice cream french'- nagellak trend

Nageltrends

Van zeemeerminnen-nagels tot vlindernagels, de nageltrends van deze zomer gaan terug naar wat we vroeger zo mooi vonden. Ook is de 3D-decoratie heel populair in de nagellak. Met het ijs waarbij het lijkt alsof het smelt en langzaam afdruipt is dit goed te zien. Het is een essentieel onderdeel van de trend, samen met de 3D-glitter. Dat is niet het enige wat het zo populair maakt, het is ook makkelijk zelf thuis te maken en aanpasbaar. Of je nu houdt van minimalisme, niet-passende nagels of French manicure (waarbij de nagels voorzien zijn van een laag nagellak aan de top van de nagel), je hebt meerdere manieren om het te dragen.

De stappen

Hoe goed je bent in het maken van deze nageltrend, hangt uiteraard af van je persoonlijke ervaringsniveau. DIY nagelexperts raden aan om vooraf te investeren in nagelgereedschappen, zoals kwasten en penselen. Zo leer je door te oefenen hoe je moeiteloos kleine art-details maakt. Heb je dit in huis? Neem dan de volg deze stappen voor de vrolijke en zomerse nageltrend:

  1. Begin met de voorbereiding: duw je nagelriemen terug en vijl je nagels in de gewenste vorm (ovaal en amandel zijn het meest geschikt)

  2. Breng een basislaag aan om je nagels te beschermen en de nagellak mooier en langer te laten zitten

  3. Kies een romige pasteltint voor je ijsbasis, denk aan vanillekleur of een pastelroze en  breng twee dunne lagen aan

  4. Pak je kwasten en een witte of semi-witte nagellak en teken de smeltende ijsdruppels lang de vrije rand of het nagelriemgebied van je nagel. Vul het vervolgens in. De één kiest ervoor om ook wat gekleurde sprinkles aan het 'ijs' toe te voegen terwijl de ander alle kleuren omdraait voor een meer abstracte look.

Meer op Instagram

 

Vind je de ijsjes op je nagels kinderachtig? Maak dan andere druipende vormen en ontwerpen. Net zo mooi, maar ziet er misschien wat stoerder uit. Het refereert er misschien een beetje naar, maar het is niet zo overdreven.

 

 

Er is geen verkeerde manier om de 'ice cream french' nagels te dragen. Het is belangrijk dat je het leuk vindt. Wat is jouw favoriete smaak? Laat dit terugkomen in je nagels. Leuk!