De leukste uitjes voor je kinderen deze zomer

Lifestyle door Linde

Heb jij nog geen vakantie gepland, maar wil je wel wat leuke dingen doen met je kinderen? Wij hebben een aantal uitjes op een rijtje gezet die je kids nooit vergeten.

Lees ook: De leukste musea om te bezoeken in Nederland

Linnaeushof (Heemstede)

De grootste speeltuin van Europa, welk kind wil daar nou niet heen? Linnaeushof is een echte kinderdroom. Sinds 1963 bestaat deze speeltuin al, misschien ben jij er als kind ook wel geweest. Het is voor kinderen van alle leeftijden. En voor ouders is het ook leuk want het is lekker in de buitenlucht. Echt om van te genieten, zeker op een mooie zomerse dag.

Meer op Instagram

Sprookjeswonderland (Enkhuizen)

Voor wat jongere kinderen is het Sprookjeswonderland erg leuk. Dit park ziet er betoverend uit voor de jonge kinderen. Er zijn attracties en speeltuinen waar je kind zich zeker vermaakt. Daarnaast is er uiteraard ook een sprookjesbos en een kinderboerderij. Last but not least: er zijn shows die je kind nooit vergeet. Met liedjes die de rest van de dag in je hoofd zitten (maar niet op een vervelende manier). Sprookjeswonderland is het perfecte uitje voor jou en je kids.

Meer op Instagram

Kunstmuseum Den Haag

Heb jij een echte kunstliefhebber als kind? Dan is het Kunstmuseum Den Haag een top uitje. Dit museum heeft kunst voor ouders om naar te kijken, maar er is ook een speciale plek voor kinderen. De wonderkamers zijn er speciaal voor kinderen om zich in te vermaken. Dit is geen speelplek waar je kinderen zich vervelen, maar een echt avontuur. Je krijgt een tablet die twee personen delen. Vervolgens krijg je opdrachten om te doen en terwijl je deze doet ontdek je de 13 wonderkamers. Hierbij ga je van verkleden en een modeshow houden tot de boogiewoogie dansen met Piet Mondriaan. Dit is niet voor de jonge kinderen, het is geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder. Leuk voor jong en oud als je het aan ons vraagt. Je hoeft je kind daar dus niet te droppen, mee doen is ook superleuk en leerzaam.

Meer op Instagram

Speelpark Oud Valkeveen (Naarden)

Een speelpark dat echt alles heeft is Oud Valkeveen. Het heeft botsauto’s en een achtbaan, maar ook speeltuinen zowel binnen als buiten. Er zijn genoeg tafels om als ouder aan te zitten en te genieten van het weer terwijl je kind speelt. Ook is er een strandje bij het park waar je als ouder heerlijk geniet. Er zijn ook live shows en er is zelfs een bioscoop. Jij noemt het en Oud Valkeveen heeft het. Het park is leuk voor groot en klein en heeft een ‘miniland’ voor de jonge kids.

Meer op Instagram

Toverland (Sevenum)

Houdt jouw kind van alles rond om magie? Toverland is dan dé plek om naar toe te gaan. Het is een echt attractiepark en heeft meer dan 40 attracties en shows. Er zijn 6 verschillende ‘themawerelden’. Genoeg dus om te verkennen. Misschien is het zelfs het leukste om dit een uitje van meerdere dagen te maken. Het is voor kinderen van alle leeftijden en een geweldig uitje voor je kinderen.

Meer op Instagram

Madurodam (Den Haag)

Madurodam is niet alleen leuk voor jouw kinderen, maar ook echt iets dat jij moet zien. Het is een miniatuur versie van Nederland. Daar rond lopen laat je versteld staan. Het is een geweldig leuk uitje en jij verveelt je er zeker niet. Het is niet alleen om te kijken, Madurodam heeft ook interactieve elementen. Van windenergie op wekken tot beats maken voor een miniatuur publiek.

Meer op Instagram

Algemene uitjes 

Heb je hier nog niets tussen gevonden voor jouw kinderen? Dan hebben wij nog een paar algemene suggesties:

1.     Ga naar een klimbos

2.     Dierentuinen/ kinderboerderijen

3.     Musea bezoeken

4.     Naar het strand

5.     Picknicken in een park

6.     Speurtochten

7.     Een pluktuin bezoeken

8.     Rondlopen in een kasteel