DIY sieraden knutselen met de natuur

Hobby door Claire

Het is leuk om van de prachtige natuur sieraden te maken. Zowel het zoeken, maken en het dragen is leuk en het kost niets. Het is een goede activiteit voor de kinderen waar ze lang mee bezig zijn. Zo blijf jij lekker zonnen op je strandbedje. Dit zijn 3 ideeën om sieraden te knutselen met de natuur.

Lees ook: Maak zelf de leukste sieraden met kralen

3 ideeën om sieraden te knutselen van de natuur. 

Armband

Dit is vooral leuk als je een picknick met de kinderen hebt. Het enige wat je nodig hebt is tape en objecten uit de natuur, daar mogen ze zelf naar op zoek. Wikkel de tape om de pols met de kleverige kant aan de buitenkant en plak de voorwerpen op de tape. Denk aan kleurrijke bloemen, planten of steentjes.

Meer op Instagram

Bloemen haarkrans 

Vooral als activiteit voor een verjaardag is het leuk om van kleurrijke planten en bloemen je eigen bloemenkrans te maken. Je hebt hiervoor ijzerdraad, een snoeischaar, dun ijzerdraadje om de bloemen te wikkelen en verse bloemen nodig.

  1. Maak met het ijzerdraad een cirkel ter grootte van de omtrek van je hoofd. Wil je hem schuin op je hoofd leggen? Maak de cirkel dan kleiner.
  2. Zoek de mooiste bloemen uit en knip het grootste deel van de steeltjes af. Maak er kleine bosjes van. Laat je creativiteit lekker de vrije loop en let er op dat hoe groter je de bosjes maakt, hoe breder de krans wordt.
  3. Bevestig de kleine bosjes bloemen aan het ijzerdraad door het dunne ijzerdraad om het grote ijzerdraad te wikkelen. Doe dit tot het helemaal vol is en je hebt een prachtige, vrolijke bloemenkrans die doet denken aan de Zweedse Midsommar

Schelpenketting

De schelpenketting is dé sieradentrend van de zomer van 2024. Hoe leuk is als je het zelf maakt? Wie heeft er vroeger niet op het strand gezocht naar de mooiste schelpen? Het is een leuke activiteit voor je kind, waardoor jij lekker op je bedje blijft liggen. Wat je nodig hebt zijn schelpen, met of zonder gaatje, (wax)touw en eventueel een spijkertje, naald of punaise. Zo heb je een leuk aandenken aan je stranddag.

  1. Kook eventueel de schelp schoon met kokend water om bacteriën te doden.
  2. Als er geen gaatje is waar je het touwtje doorheen steekt, maak je zelf dat gat. Doe dit zorgvuldig en met geduld anders breekt de schelp in stukjes. Probeer het met een punaise of naald, een aansteker en een schaar of een mini-spijkertje en een hamer. Met een gat spreekt het voor zich, je steekt het touwtje erdoor, maakt een knoop en klaar ben je. Helemaal leuk.