5x DIY projecten met restjes garen

Hobby door Maj

Je herkent het vast wel: er is nog een klein bolletje garen over, maar net te weinig om er echt een gebreide creatie van te maken. Zonde om weg te gooien, want je kan nog allerlei leuke DIY projecten maken met de restjes garen die je overhebt. Wees creatief en haal vast inspiratie uit onderstaande ideeën, want dit zijn 5x leuke DIY projecten met restjes garen.

1. DIY: maak je eigen raamhangers

Deze raamhangers zijn toch te leuk! Maak je huis zomer ready met deze kleurrijke en vrollijke hangers. Het enige wat je nodig hebt voor deze DIY zijn papieren rietjes, kralen, een schaar en garen. Ga lekker creatief aan de slag en geniet vooral van het mooie eindresultaat!

     

2. Knutsel je eigen pompons

Ga aan de slag met het maken van je eigen pompons, deze zijn superleuk om te dragen aan bijvoorbeeld je sleutelhanger of tas. Een echte lifehack voor het maken van pompons is het gebruiken van een vork. Doe eerst een stukje garen door de middelste tand van de vork. Wikkel het garen daarna een aantal keren om de vork heen en knoop het eerst verbonden stukje garen vast. Haal het garen van de vork af en knip deze rond. Tadaa! Klaar is je zelfgemaakte pompon.

     

3. Tasselslinger met wol

Hoe leuk zijn deze schattige tasselslingers gemaakt van restjes garen? Hang ze op als je jarig bent of iets leuks te vieren hebt. Het maakt het extra bijzonder dat je ze zelf gemaakt hebt! Ook een leuke cadeautip als iemand jarig is.

     

4. Schaal van garen

Wil je lekker veel kleur brengen in je huis? Maak dan deze vrolijke DIY fruitschaal gemaakt van kleurrijk garen! Bedek de kom eerst met huishoudfolie, gebruik de restjes garen die je overhebt in verschillende kleuren, knip ze in stukjes en laat ze eerst weken in de lijm. Bedek dan de kom met het garen. Laat het een aantal dagen drogen en haal ze vervolgens los. Verwijder nu het huishoudfolie en je DIY schaal is klaar!

     

5. Zelf armbandjes knopen van restjes garen

Gebruik het laatste restje garen om leuke armbandjes te knopen. Combineer allerlei verschillende kleuren en leef je helemaal uit. Bedenk eerst een creatie en werk deze vervolgens uit, zodat je ze ook daadwerkelijk kan gaan dragen. Maak bijvoorbeeld leuke moeder dochter armbandjes of vriendschap armbandjes. Enig, toch?