Lifehack: zo pel je het beste een ei

Life Hacks door Maj

Een ei pellen. Het klinkt heel makkelijk, maar dit karweitje hoeft niet altijd zonder slag of stoot te verlopen. Gelukkig bestaan er verschillende lifehacks die dit klusje easy peasy lemon squeezy voor jou kunnen maken. Zeg maar bye bye tegen je frustraties en hello tegen je versgekookte eitje!

Lifehack: zo pel je het beste een ei

Wat moeten we toch zonder al die handige lifehacks. Ze maken het leven net even een stukje makkelijker. Wij delen verschillende lifehacks voor het makkelijk pellen van een eitje!

Laat de eieren afkoelen onder de koudwaterkraan

Het is altijd verstandig om de eieren te laten schrikken na het koken. Hierdoor rem je het koken van de eieren af en nog voordeliger: het eiwit gaat iets krimpen. Deze truc maakt het voor jou een stuk makkelijker om de eieren te pellen en ervoor te zorgen dat de schaal sneller loslaat.

Klop met de lepel op het luchtzakje van het ei

Nu het ei goed is afgekoeld, is het tijd om er een eetlepel bij te pakken. Klop zachtjes met de onderkant van de lepel op het luchtzakje van het ei. Het luchtzakje zit aan de onderzijde van het ei (de brede kant). Je breekt dan met de lepel de eierschaal en doordat hier veel lucht inzit, kan je het eitje makkelijk verder pellen vanaf hier.

Laat de eierschalen brokkelen voordat je begint met pellen

Een andere optie om makkelijk te kunnen pellen, is de eierschalen te laten brokkelen voordat je begint met pellen. Dit kan je doen door de eieren te laten schrikken in de pan en daarna de eieren in een lege pan te schuden. De eierschalen brokkelen af, waardoor je ze super gemakkelijk kan pellen. Een andere optie is het rollen van een ei over het aanrecht. Hierdoor creëer je hetzelfde effect, de eierschalen gaan brokkelen. De ideale truc!

Voorkom te verse eieren

Verse eieren zijn erg lastig om goed te pellen. Vaak blijven de eierschalen vastzitten aan het ei, waardoor je hele stukjes eiwit meeneemt met het pellen. Eieren van meer dan zeven dagen oud zijn makkelijker te pellen.

Nooit meer last van gebarsten eieren

Voordat je een ei goed kan pellen, is het wel zo fijn als je weet hoe je ze moet koken. Niets is vervelender dan zin hebben in een gekookt eitje, terwijl ze vervolgens gebarsten de pan uitkomen. Laat de eieren ten eerste altijd op temperatuur komen, doe een scheutje azijn in het water en maak een gaatje in het ei voordat je ze gaat koken. Zo zijn er nog veel meer handige lifehacks, waardoor je nooit meer last gaat hebben van gebarsten eieren!