7 tips voor een relaxed dagje bij een pretpark met je kinderen

Life Hacks door Linde

Een dagje naar een pretpark. De kinderen vinden het geweldig, maar als ouder is het soms moeilijk om er van te genieten. Angst dat je je kinderen uit het oog verliest, ruzie om in welke attracties iedereen wil, enzovoort.  Je wil er eigenlijk zo min mogelijk over nadenken. Om dit soort situaties te voorkomen, hebben wij een paar tips. Zodat jij ook geniet van de dag.

Lees ook: Hoe houd je je kind bezig in het vliegtuig?

In welke attracties willen de kids?

In het pretpark is het aantal attracties misschien een beetje overweldigend. Je kinderen willen in alle attracties die ze zien en jij moet vervolgens de keuze maken. Om een ruzie te voorkomen kijk je van tevoren welke attracties er zijn. Je vraagt aan je kinderen waar ze graag in willen. Maak hier een logische route van zodat je niet de hele tijd heen en weer loopt.

Pretpark app

Heeft het pretpark waar je naartoe gaat een app? Download deze dan zeker. Vaak staan hier de wachttijden op en de routes naar attracties. Zo voorkom je dat je naar een verre attractie bent gelopen die vervolgens een super lange wachttijd heeft.

Zo bewaar jij je snacks

Snacks meenemen naar een pretpark is een goed idee. Het is dan wel belangrijk dat ze lekker blijven. Op een warme dag word je eten misschien wel warm en dat is niet lekker. Een koelbox of koeltas is dus een must. Ook als je bijvoorbeeld brood meeneemt, bewaar het in de koelbox. Een warm broodje is namelijk ook niet heel lekker.

Zo neem jij je buggy mee

Als je niet met een partner naar het pretpark gaat, wil je waarschijnlijk een buggy mee. Er moet alleen ook iemand mee in de attracties. Waar laat jij je buggy dan? Neem een slot mee zodat jij je buggy vast maakt en je geen zorgen hoeft te maken over eventuele diefstal van je buggy.

AirTag

Heb jij kinderen die graag wegrennen? Je kan ze altijd aan een riempje houden, maar dan krijg je waarschijnlijk wat rare blikken toegeworpen. Gelukkig is er ook een andere oplossing: een AirTag. Dit is een kleine tracker die je makkelijk in de zakken van je kinderen stopt (liefst met een rits zodat het er niet uit valt). Zo zie je op je telefoon waar je kinderen naartoe zijn gegaan wanneer je ze kwijt bent. Na het dagje pretpark is het nog steeds nuttig bijvoorbeeld om je sleutels terug te vinden.

Maak een foto van je kind

Vind je een AirTag een beetje te prijzig, maar wil je wel voorbereid zijn voor als je je kind uit het oog verliest? Geef je kind een opvallende outfit en maak in de ochtend een foto. Die laat je zien aan de medewerkers als je je kind kwijt bent. Een SOS-naamplaatje aan je kind geven kan ook geen kwaad. Dit is een stuk minder prijzig dan een AirTag.

Waar stond de auto ook alweer?

Op een groot parkeerveld of een grote parkeergarage je auto weer terugvinden, voelt misschien onmogelijk. Maak na het parkeren gelijk een foto van de plek waar je auto staat. In parkeergarages zijn vaak de vakken met namen of nummers opgedeeld. Maak een foto van het vak met naam of nummer waar je in staat. Vind je je auto dan nog niet? Dan heb je in ieder geval een foto van de plek en vraag je het aan het personeel.