Zo geef je jouw huis een grote schoonmaakbeurt

Wonen door Maj

Is je huis toe aan een schoonmaakbeurt? Of heb je zin in een verlate voorjaarsschoonmaak? Dan ben je bij Welke.nl aan het goede adres! Wij leggen je uit hoe je dit het beste aanpakt en welke stappen je kan volgen om je huis weer helemaal spic en span te krijgen. Zo geef je jouw huis een grote schoonmaakbeurt!

Begin met het huis opruimen

Voordat je aan de grote schoonmaak begint, is het prettig om eerst alles goed op te ruimen. Ga eens grondig door al je spullen heen: wat wil je nog houden en wat wil je misschien wel verkopen of weggeven? Zet alles wat je niet meer wilt houden apart en maak je huis helemaal weer zomerklaar met een aantal kleine aanpassingen en accessoires. Verplaats eventueel ook de meubels als je zin hebt in een nieuwe look van je woonkamer.

Keukenkastjes schoonmaken

Nu je alles hebt uitgezocht, is het tijd om aan de keukenkasjes te beginnen. Een klusje wat je maar al te graag uitstelt, maar wel belangrijk is om één keer in de zoveel tijd onder handen te nemen. Haal alles uit de kastjes en zoek uit wat je nog wilt houden. Haal meteen een doekje door de kastjes, zodat alles weer lekker schoon is.

Beddengoed verschonen

Om echt alles tot in de puntjes helemaal fris te maken, is het ook tijd om je beddengoed te verschonen. Heerlijk toch om vanavond in een schoon bedje te duiken!

Alles stofvrij maken

Maak alles stofvrij met een stofdoek en pak vooral ook de plekjes mee waar je normaal niet zo goed bij komt. Schuif dingen aan de kant en stof ook goed alle woonaccessoires af.

Ramen wassen

Bij de grote schoonmaak hoort ook het wassen van de ramen. Pak er een sopje bij met wat schoonmaakazijn, neem de ramen af met een trekker en je ramen zijn weer brandend schoon!

Geef je badkamer een schoonmaakbeurt

Ook de badkamer kan een goede schoonmaaksessie gebruiken. Zoek ook hier al je producten en spullen grondig uit en daarna: aan de poets! Dat wordt heerlijk relaxed douchen vanavond.

Stofzuigen en dweilen

Nu alles stofvrij is gemaakt, is het tijd om te gaan stofzuigen. Schuif je meubels aan de kant en neem de hoekjes goed mee. Vergeet ook niet om het vloerkleed goed te stofzuigen. Na het stofzuigen nog even dweilen en je huis is weer spic en span!

De was wegwerken

Om jezelf na deze schoonmaak echt rust te geven, kan je na het verschonen van je bed ook nog de was wegwerken. Waarschijnlijk ben je vanavond helemaal uitgeteld, maar lekker wakker worden doe je zeker in een opgeruimd en schoon huis! Nog even met een roomspray door je huis heen en alles is weer helemaal fris.