Zo houd jij je haar stralend en gezond op vakantie

Beauty & Mode door Maj

Of je nou op vakantie gaat naar een warm land of in ons eigen fijne kikkerlandje blijft, in de zomer is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Je haar krijgt namelijk te maken met verschillende factoren, zoals chloor, zout water en de zon. Deze combinatie zorgt ervoor dat je haar snel kan uitdrogen. Op zoek naar handige tips? Zo houd jij je haar stralend en gezond op vakantie.

Haarproducten met UV bescherming 

Gebruik altijd haarproducten met UV bescherming. Net als dat je zonnebrendcrème voor je huid gebruikt, is het ook erg belangrijk om je haar met een product te beschermen. Gebruik dit product elke ochtend voordat je de zon ingaat. Het gebruiken van een UV beschermen gaat echt al heel veel goeds doen voor de gezondheid van je haar.

Voedend haarmasker gebruiken

Op vakantie is het zeker aan te raden om een voedend en hydraterend haarmasker bij je te hebben. Gebruik deze zo twee keer in de week om je lokken weer te laten stralen. Breng het masker aan in de punten van je haar en indien nodig ook vanaf de hoofdhuid. Een heerlijk verwenmomentje voor jezelf!

Gebruik geen hitte tools voor je haar

Vergeet hitte tools op vakantie, deze drogen je haar alleen maar sneller uit. Ga voor een natuurlijke beachlook en skip de stijl-en krultang. Dankzij de (vaak) wel warme lucht droogt je haar heel snel aan de lucht. Ook wel eens lekker toch, om op vakantie niet zo lang bezig te zijn met je haren. Kom je er nou echt niet uit, ga dan voor een sleek bun hairlook. Zo draag je met de warmte je haren uit je gezicht en heb je minder last van pluizig haar.

Drink voldoende water op vakantie

Op vakantie drink je vaak een lekkere cocktail of een frisdrankje, maar vergeet niet om ondanks dat je op vakantie bent toch ook genoeg water te drinken. Hierdoor blijven je lokken mooi verzorgd en krijg je net die extra glans.

Was je haren na het zwemmen met shampoo

Heb je gezwommen in de zee of in het zwembad? Was dan altijd je haren met shampoo. Vergeet niet om daarna een hydraterende conditioner te gebruiken voor wat extra verzorging. Of nog beter, zorg er altidj voor dat je je haren in een knot draagt en deze niet in aanraking komen met het water. Zo voorkom je dat je lokken snel uitdrogen en je het elke dag moet wassen.