5x zomerse DIY knutselwerken met de kids

Hobby door Maj

Wat is er gezelliger dan samen met de kids knutselen met als thema: zomer! Luid de zomer in en maak er een leuke middag van. Pak er een lekker glas limonade bij, leg de knutselspullen vast klaar en laat jullie creativiteit lekker gaan. Wij delen genoeg inspiratie, want dit zijn 5x zomerse DIY knutselwerken om te maken met de kids!

1. Limonade cocktail 

Vier de zomervakantie met deze verfrissende limonade cocktail! Wat je hiervoor nodig hebt? Verschillende kleuren papier, een rietje, schaar, lijm, schuurspons en witte verf. Deze zelfgemaakte cocktail is een superleuke herinnering aan de zomer. Cheers!

          

2. Knutselen met schelpen

Verzamelen jullie ook altijd zakken vol met schelpen na een dagje strand? Maak er dan leuke knutselwerkjes van en versier de gevonden schelpen met glitters, verf en kralen. Creëer bijvoorbeeld een leuke sleutelhanger of blijf in het strand thema en knutsel een krab van een schelp. Het kan niet zomerser!

          

3. IJsjes slinger maken

Haal de zomer in huis met deze zelfgemaakte ijsjes slinger. Hoe gezellig staat dit zomerse accessoire in je woonkamer of op de kinderkamer? De perfecte decoratie om je huis summer ready mee te maken! Het is even een werkje, maar dan heb je ook een leuk eindresultaat. Hier lees je stap voor stap hoe je deze overheerlijke slinger maakt. Yum.

          

4. Zonnetje knutselen

Wanneer de zon buiten niet schijnt, halen we hem gewoon zelf naar binnen. Knutsel deze zonnige raamhanger en hang hem bijvoorbeeld in je keukenraam. Daar wordt iedereen die langskomt toch helemaal vrolijk? Knip eerst een rondje uit een papierenbordje. De rand die je overhoudt gebruik je voor de buitenkant, hier knip je punten in. Vervolgens ga je het bordje verven en maak je er een touwtje aan. Klaar is je zonnige raamhanger!

          

5. Knutselen met ijsstokjes

Wanneer je in de zomer lekker veel ijsjes eet, is dit het perfecte knutselwerkje voor jou en je kids. Verzamel eerst alle ijsstokjes en zorg ervoor dat ze goed schoon zijn. Maak dan een aantal gekleurde tekeningen en verwerk deze vervolgens in het gelijmde torentje gemaakt van ijsstokjes. Et voilà, een creatief eindresultaat wat super leuk op de kinderkamer staat. Heb je nog veel ijsstokjes over van een seizoen lang ijsjes eten? Bekijk dan ook meteen de andere leuke knutselwerkjes die je met ijsstokjes kan maken!