Activiteiten als je last-minute iets op je verjaardag wil doen

Lifestyle door Claire

Alvast gefeliciteerd! Je bent weer bijna jarig, maar door omstandigheden, drukke tijden of gewoon een uitsteller zijn, is het niet gelukt om ver van tevoren een verjaardagsfeestje te regelen of organiseren. Geen idee wat te doen? Hierbij tips om het alsnog op een leuke manier te vieren. Dat je iets krapper in de tijd zit, hoeft niet te betekenen dat je er geen leuk feestje van maakt, toch?

Activiteiten om last-minute op je verjaardag te doen

Picknicken in het park 

Ben je jarig in de zomer? Dan is het altijd leuk om te picknicken. Heerlijk onder de zon, met een hapje en een drankje erbij en een paar vrienden en vriendinnen. Dit zijn de benodigdheden voor een heerlijke picknick op je verjaardag:

  • Een kleed om op te zitten en voor meer comfort wat kussens
  • Een picknickmand, krat of grote tas om al je spullen in mee te nemen. Voor eten en drinken is een koeltas ook handig
  • Borden, glazen en bestek. Gebruik je liever wegwerpservies? Zoek dan naar milieuvriendelijke mogelijkheden. Daar zijn hele vrolijke en leuke voorbeelden van. 
  • Lekkere hapjes en drankjes: met een picknick is het niet de bedoeling om helemaal uit te pakken met mooie hapjes waar je uren voor in de keuken staat. Houd het bij borrelhapjes die niet smelten en makkelijk zijn om mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van een fruitsalade, wat brood, tapenade, kaasjes en olijven. Het is leuk om dit vervolgens op een borrelplank te serveren. Voor de drankjes is het lekker om zowel voor alcoholische drankjes als frisdrank en limonade te zorgen. Sla dus flessen wijn, bier en fris zoals ice tea of cola in. Tip: koop Sangria uit een fles bij de supermarkt en serveer dit met wat fruit. 
  • Decoratie: maak het sfeervol. Zorg voor een schattig kleed om de borrelplanken op te leggen en koop leuke servetten. Kies ook voor een plekje onder een boom. Dan is het leuk om daar wat decoratie in te hangen. Denk aan slingers, lampionnen en lichtjes voor als het donker wordt, zo weet iedereen dat er een feestje is. 
  • Activiteiten: neem een kaartspelletje of frisbee mee, altijd leuk om tussendoor te spelen 

 

Thema-avond

Houd je niet zo van het geven van een feest en blijf je het liefst lekker thuis? Organiseer dan een speciale thema-avond. Denk aan een wijn-, cocktail-, spelletjes- of filmavond. Je nodigt een paar mensen uit en houdt het zo lekker intiem. Koop verschillende wijnen om met elkaar te proeven, maak ieder je eigen cocktail, haal de leukste oude spelletjes uit de kast of bekijk oude klassiekers. Gegarandeerd een hele leuke ervaring met elkaar.

 

In de nacht dat je jarig bent

Wie zegt dat je je verjaardag pas viert als je in de ochtend wakker wordt? Tel met vrienden af tot 12 uur en doe dan een kroegentocht. Markeer welke bars je wil bezoeken en streep ze af nadat je ze hebt bezocht. Maak bij elke plek een foto waar je uiteindelijk een leuke plek geeft. Karaoke is uiteraard ook geweldig, zing de longen uit je lijf op verjaardag-waardige nummers zoals ‘In Tha Club’ van 50 Cent of ‘Happy Birthday’ van Stevie Wonder

Lees ook: DIY: leuke en originele verjaardagscadeaus om zelf te maken