Vakantie in eigen land? Bezoek dan deze hotspots

Lifestyle door Maj

Het kan soms zo fijn zijn om er even tussenuit te piepen en een welverdiende vakantie te boeken. Toch denken we bij een zomerse vakantie al snel aan het buitenland, maar ook in ons eigen fijne kikkerlandje zijn er genoeg leuke plekken om te ontdekken. Vakantie in eigen land? Deze hotspots in Nederland zijn zeker een bezoekje waard.

5x zomerse vakantie hotspots in Nederland

Ontspannen aan de Nederlandse kust

Met je voeten in het zand genieten van de mooie zonsondergang met op de achtergrond het geluid van de golven: een weekje weg aan zee doet echt wonderen. Bezoek de Nederlandse kust en geniet van de heerlijke strandtenten, maak een mooie wandeling door de duinen of ga lekker relaxen op het strand. Mooie plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld Zandvoort (tip voor een leuk restaurant: Hippiefish), Zeeland en Bergen aan Zee. Wanneer je naar Zeeland gaat, slaap dan in één van deze prachtige boutique hotels. Als dan ook nog eens het zonnetje schijnt, kan je vakantie niet meer stuk!

Uitwaaien op Texel

Waai lekker uit op het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden, Texel. Het eiland van de polders en vogels, prachtige stranden en gezellige dorpjes. Het eiland is groot genoeg om jezelf er een lange tijd te vermaken en je vindt hier de perfecte combinatie tussen ontspanning en avontuur. Dat wordt een top vakantie!

Stedentrip 

Wil je juist reuring opzoeken? In Nederland vind je veel grote steden waar je zeker een tijdje kan vertoeven, maar als je er echt een lange vakantie van wilt maken is het ook erg leuk om een stedentrip te organiseren. Verblijf in elke stad bijvoorbeeld drie dagen en ontdek leuke hotspots. Maak een lijstje met musea, restaurants en winkels die je sowieso wilt bezoeken en geniet van het stadse leven!

Geniet van de natuur op de Veluwe

Als je echt tot rust wilt komen, is de Veluwe de perfecte plek om op vakantie te gaan. Hier kan je genieten van de natuur en al het groen om je heen. Maak een mooie wandeling of stap op de fiets om de omgeving te verkennen. Slaap in een gezellige tiny house om echt tussen de bomen  en de natuur te slapen.

Bezoek het mooie Maastricht

Maastricht is echt een must om een keer te bezoeken. Hier vind je de leukste hotels, meest mooie panden en hippe design-winkels. En als je dan toch in Maastricht bent, kan ook de Apostelhoeve bovenaan je lijstje. Het is één van de oudste en grootste wijndomeinen van Nederland, wat ook wel een stukje Frankrijk in Nederland wordt genoemd.