Zo creëer jij de perfecte zomerse make-up look

Beauty & Mode door Maj

Vanaf vandaag is het zomer, yes! Op beautygebied betekent dat beach waves in je haar en het dragen van een zomerse make-up look. Op dat laatste gaan we in dit artikel wat dieper in, want een stralende sunkissed look kan je outfit helemaal summer ready maken. In de zomer stijgen de temperaturen en is het fijn om niet al te zware make-up te dragen. Ga voor lichtgewicht producten die fijn op de huid aanvoelen. Wij delen genoeg tips om de perfecte zomerse make-up look te creëren!

Skin prepping

Bereid je huid eerst goed voor op de zon en het warme weer, voordat je aan de slag gaat met je make-up. Begin met je skincare routine en hydrateer je huid voldoende. Breng altijd een zonnebrandcrème aan of gebruik SPF drops, dit zijn druppels die je met een pipetje mengt door je dagcrème of bodycrème. Op deze manier heb je geen last meer van een witte waas of een vettige huid door de zonnebrandcrème. Verder is een primer die ervoor zorgt dat je make-up goed op de plek blijft zitten ook erg handig. Je weet dan zeker dat je make-up geen kant op gaat op een mooie zomerse dag.

CC cream of een lichtgewicht foundation

Vermijd hele dekkende en zware foundations, hierdoor kan je huid niet meer goed ademen. Gebruik een CC cream of een voedende dagcrème met een bronzer erin. Dit voelt veel minder dekkend aan op de huid en het geeft je vaak een mooie glow in plaats van een matte finish.

Liquid bronzer en blush

Liquid producten laten je huid stralen. Gebruik dus vooral liquid producten en sla poederproducten over. Denk aan een liquid bronzer en blush. De bronzer breng je aan op de jukbeenderen, kaaklijn en het voorhoofd om meer shape te creëren. Top af met blush op je wangen voor een extra zomers kleurtje.

Highlighter voor een glowy en zomerse make-up look

Highlighter mag natuurlijk niet ontbreken bij een zomerse make-up look. Breng (wederom een liquid) highlighter aan op de jukbeenderen net boven de bronzer, het puntje van je neus en in je ooghoeken. Als je voor een extra glow wilt gaan, kan je de highlighter ook aanbrengen op je kin en je cupid's bow.

Oog make-up

Peachy make-up is dé beautytrend van 2024. Breng wat peachy oogschaduw aan op je ogen en houd het vooral heel natuurlijk. Maak af met een subtiel glittertje op je oogleden en je oog make-up is ready to shine!

Glowy en natuurlijke lippen

In de zomer zien we vooral veel lip oils, die je lippen laten stralen en extra vol laten lijken. Verder zijn multifunctionele lipproducten ook helemaal hot. Je kan dan één make-up product gebruiken voor bijvoorbeeld je lippen, wangen en ogen. Ideaal, toch?