Films om samen met je kind te kijken

Lifestyle door Claire

Of er nou een filmavondje op de planning staat of op een ochtend spontaan gevraagd wordt om samen lekker op de bank onder een dekentje te zitten. Het is altijd leuk om samen met je kind een film te kijken. Misschien komt er een onderwerp in voor waar je het na het kijken over hebt of is het gewoon bijzonder om oude klassiekers die jij vroeger keek nu te laten zien aan je kind. Dit zijn 4 films om samen te kijken met je kind.

Lees ook: Deze overprikkelende filmpjes kun je beter weghouden van je peuter

4 films om samen met je kind te kijken

Coco

Coco gaat over een jongen, genaamd Miguel, die in Mexico woont. Hij wil muzikant worden, maar heeft één probleem: muziek wordt al generaties lang in zijn familie verbannen. Toch houdt dat hem niet tegen om door te gaan en net zo groot te worden als zijn idool, de overleden muzikant Ernesto de la Cruz. Om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze tijdens Día de los Muertos in het prachtige en kleurrijke dodenrijk. Hier ontmoet hij de oudere generatie en leert hij zijn familiegeschiedenis kennen. Het is een prachtige film waarin je het belang van familie leert en leert hoe je omgaat met de dood. Haal de tissues er maar bij voor het ontroerende einde.

Encanto

Encanto speelt zich af in Colombia. Het gaat over de Madrigals, een familie die in een magisch huis op een prachtige plek in de bergen, genaamd Encanto, leeft. De magie van deze plek geeft elk kind in de familie een gave, zoals sterke krachten of het voorspellen van de toekomst. Behalve de hoofdpersoon Mirabel, zij voelt zich daardoor buitengesloten en alleen. Wanneer zij ontdekt dat de magie die El Encanto omringt, wordt bedreigd, besluit Mirabel dat zij, het enige ‘normale’ familielid, de enige is die in staat is haar familie te redden. Het is een mooie, vrolijke en kleurrijke film met herkenbare thema’s als familie, het buitenbeentje zijn en ergens bij willen horen.

Minoes

Deze geweldige Nederlandse speelfilm heb je wellicht zelf al eens gezien. Het is een verfilming van het boek van Annie M.G. Schmidt en blijft goed. Het gaat over de poes Minoes die in een jonge vrouw verandert. Ze lijkt gewoon op een mens, maar van binnen heeft ze nog allemaal eigenschappen van de poes die ze was. Ze wil graag weer terug naar haar poezenleven, maar merkt dat het zijn van een vrouw ook veel voordelen heeft. Het is een klassieker voor jong en oud, die je kind ook echt een keer gezien moet hebben.

E.T

Ook een echte klassieker is E.T. die in de VPRO Cinekid Top 100 staat met films die je als kind gezien moet hebben. Het gaat over een jongetje die een bijzondere band opbouwt met een verdwaald buitenaards wezen die hij in huis neemt en moet verbergen voor volwassenen. Wie kent de beroemde uitspraak: ‘E.T. phone home’ niet? Hoog tijd om deze uitspraak aan je kind te leren.

Dit zijn uiteraard slechts een paar voorbeelden. Ga eens terug naar je jeugd. Waar keek jij graag naar of ben je misschien wel helemaal vergeten? Veel kijkplezier!