De beste lifehacks voor het indelen van je kledingkast

Life Hacks door Maj

Wil je graag meer overzicht creëren in je kledingkast en weet je soms niet meer wat voor items je allemaal hebt hangen in je garderobe? Als dit herkenbaar voor je is, wordt het tijd om samen met Welke.nl je garderobe eens goed onder handen te nemen. Maak je kledingkast weer overzichtelijk, opgeruimd en schoon met deze vijf handige lifehacks!

De beste lifehacks voor het indelen van je kledingkast

Het opruimen van je kledingkast is geen makkelijke klus, maar als het eenmaal geklaard is ben je jezelf voor lange tijd dankbaar. Het wordt namelijk veel makkelijker om leuke outfits samen te stellen. Gelukkig bestaan er verschillende lifehacks om het je een stukje makkelijker te maken!

Kleding uitzoeken

Begin met het uitzoeken van al je kleding. Haal alles uit de kast en zorg ervoor dat je garderobe helemaal leeg is. Maak dan alles schoon en fris met een sopje. Nu alles schoon is, is het de hoogste tijd om je kleding te gaan uitzoeken. Creëer drie stapels met kleding: een stapel die je zeker weten wilt houden, een stapel waar je over twijfelt en een stapel met kleding die je wilt weggeven of verkopen. Ga na het sorteren nog een keer door de stapel waar je over twijfelt heen en wees kritisch. Wat heb je het afgelopen jaar nog gedragen? Hang desnoods de twijfel items met een omgekeerde hanger in de kast. Als deze kledingstukken na twee maanden nog omgekeerd hangen, is het tijd om afsheid te nemen van het item. Hoe meer kleding waar je over twijfelt, hoe lastiger het is om goede outfits te maken.

Sorteer op categorie

Nu je alle kleding hebt uitgezocht, kan je alles gaan indelen op categorie. Leg alle T-shirts bij de T-shirts, jurken bij jurken enzovoort. Probeer ze zo goed mogelijk op soort te hangen. Hang alle maxi-jurken en mini-jurken bijvoorbeeld op soort bij elkaar. Zo houd je het zo overzichtelijk mogelijk voor jezelf.

Hang op kleur

Heb je alles op categorie ingedeeld? Dan is het tijd om de items op kleur te hangen, dit zorgt voor veel rust in je kledingkast. Ook geeft het meteen luxe en mooie uitstraling.

Gebruik handige opbergers

Opbergens zijn echt dé lifehack voor in je kledingkast. Zo bestaan er hangers waar je meerdere items aan kan ophangen en verdelers voor je in de lades. Handig!

Houd een lijstje bij onder het opruimen

Pak pen en papier erbij terwijl je aan het opruimen gaat. Waarschijnlijk kom je veel items tegen waar je over twijfelt, die aan vervanging toe zijn of items die je echt mist in je garderobe en graag op je verlanglijstje zet. Mis je bijvoorbeeld een aantal goede basics en heb je juist teveel uitgesproken items die je maar een aantal keren kan dragen? Het is heel fijn voor later om dit bij te houden, ook als een stok achter de deur voor jezelf.