Zo blijven je bloemen bij warm weer langer mooi

Life Hacks door Maj

Een mooie bos verse bloemen voor op tafel, wie is er niet dol op? Het staat lekker zomers en vrolijk in je interieur. Nu is het enige nadeel in de zomer dat het bloeiproces door de hitte wordt versneld. Hierdoor kan je minder lang genieten van je bloemen. No worries, want er zijn genoeg lifehacks die ervoor zorgen dat je alsnog lang kan genieten van je verse bos bloemen. Wij delen onze top vier tips!

Vul het water op tijd aan

Wanneer het warm is in de ruimte waar de bloemen staan, hebben de bloemen ook meer water nodig. Het water in de vaas verdampt namelijk veel sneller, waardoor je bloemen snel zonder water te komen staan. Zorg er in ieder geval voor dat de steeltjes nog goed onder water staan.

Zorg voor vers water in de vaas

Ververs het water in de vaas om de dag, zodat je bloemen in mooie staat blijven. Maak de vaas even schoon met afwasmiddel en vul weer aan met schoon water. Er broeien bij hoge temperaturen namelijk veel bacteriën in de vaas. Hier worden je bloemen zeker niet blij van, waardoor ze gaan hangen en ook snel gaan ruiken. Het kan ook goed werken om een druppeltje chloor in het water te doen, zodat de bloemen langer mooi blijven.

Zet je bloemen op een goede locatie

Wil je zo lang mogelijk genieten van je mooie bos bloemen? Zet je bloemen dan niet zomaar even ergens neer, maar denk na over een goede plek met de juiste omstandigheden. Vermijd plekken met tocht of wind en zet ze vooral niet in het directe zonlicht, want dan drogen (of verbranden) de bloemen snel. Om je bloemen extra mooi uit te laten komen, kan je ze schikken in een leuke zelfgemaakte vaas. Een vrolijke vaas maakt je interieur helemaal summer ready! Geef de vaas met bloemen uiteindelijk een geschikt plekje, zodat je in ieder geval langere tijd kan genieten van de kleurrijke bos.

Snijd een stukje van de steeltjes af

Om je bloemen langer vers te houden, is het verstandig om af en toe een stukje van de steel af te snijden. Doe dit om de drie dagen en vergeet niet om het schuin af te snijden. Nog handiger om dit tegelijkertijd te doen met het schoonmaken van de vaas. Zo zorg je ervoor dat de bloemen langer vers en schoon blijven. Dat is natuurlijk wat we uiteindelijk willen, lang genieten van een mooie bos bloemen in huis.