5x lifehacks die het huishouden een stukje makkelijker maken

Life Hacks door Maj

Bij Welke.nl zijn we dol op handige lifehacks en dan vooral lifehacks die het huishouden gemakkelijker maken. Het scheelt veel tijd en maakt het schoonmaken toch wel een stukje leuker. Dit zijn 5x lifehacks die het huishouden een stukje makkelijker maken.

1. Raak je sokken nooit meer kwijt in de wasmachine

Het verdwenen sokken mysterie blijft altijd een frustratie binnen het huishouden. Toch bestaat er een hele handige lifehack, die ervoor zorgt dat je sokken nooit meer kwijtraken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een waszakje. Vouw je sokken altijd in elkaar voordat je ze in de wasmand doet. Vervolgens was je ze samen in een waszakje (met nog een aantal even paren natuurlijk) en kan je ze na het wassen snel samen sorteren. Handig!

2. Plantenspuit als schoonmaak hulpmiddel

Ben je het ook zo zat om tijdens het schoonmaken met een zware emmer met sop het huis rond te dwalen? Dat is vanaf nu verleden tijd! Vul een plantenspuit met heet water en wat afwasmiddel. Spray op de plekken waar je schoon wilt maken, et voilà: een frisse woonkamer! Vergeet alleen niet om af en toe het doekje even af te spoelen onder de kraan, zodat je het vuil eraf wast.

3. Lifehack om snel aardappelen te koken

Heb je haast en wil je snel aardappelen koken? Voeg dan een halve theelepel baking soda toe aan het water waarin de aardappelen gaan koken. De baking soda zorgt ervoor dat de aardappelen sneller gaar zijn. Houd het fornuis wel goed in de gaten, want als je teveel baking soda hebt toegevoegd kan het water gaan schuimen.

4. Je toiletborstel snel en makkelijk schoonmaken

Eén keer in de zoveel tijd is het belangrijk om je toiletborstel schoon te maken. Om het zo hygiënisch mogelijk te houden hoef je deze niet helemaal apart schoon te maken, maar kan je deze een extra schoonmaakbeurt geven terwijl je het toilet schoonmaakt. Wanneer je toiletreiniger of chloor in het toilet doet, maak je dit schoon met de toiletborstel. Laat de borstel nog even weken in het schoonmaakmiddel en spoel na vijftien minuten door. Eindresultaat: een fris toilet en een schone toiletborstel!

5. Natuurazijn is een wondermiddel binnen het huishouden

Als je van handige lifehacks houdt, is natuurazijn een wondermiddel wat je zeker in huis wilt hebben. Het ontkalkt je huishoudelijke apparaten, zoals een koffiezetapparaat en waterkoker. Zorg er dan wel voor dat je azijn voor de helft mengt met water. Verder laat natuurazijn ook vlekken verwijnen uit je kleding. Meng wat azijn met water of zeep en verwijder hardnekkige vlekken uit je favoriete blouse!