Geef een zomerse touch aan je interieur met deze kleine aanpassingen

Wonen door Maj

Haal de zomer in huis met behulp van Welke.nl! Met een aantal kleine aanpassingen kan je jouw interieur al helemaal summer ready maken. Verwerk fleurige elementen, lichte kleuren en zonnige details in je interieur en je krijgt gegarandeerd een vrolijk gevoel elke keer als je thuis komt.

Geef een zomerse touch aan je interieur met deze kleine aanpassingen

Je hoeft echt niet alle meubels te vervangen om de zomer in huis te halen. Met een aantal kleine veranderingen kom je al een heel eind. Wij delen onze top vijf.

Vrolijke en lichte kleuren

Donkere kleuren zijn heel gezellig in de wintermaanden, maar maken het in de zomer iets te somber. Lichte kleuren daarentegen zorgen voor een sereen en natuurlijk gevoel in huis. Het laat meer licht binnen en geeft meteen een frisse uitstraling aan je interieur. Wil je nou echt uit je comfortzone stappen? Voeg dan een kleurrijke accentmuur toe in huis. Er zijn wel een aantal aspecten waar je rekening mee kan houden als je de perfecte accentmuur gaat uitkiezen, zoals de lichtinval en de grootte van de muur. Combineer de kleurrijke muur met mooie neutralen tinten en je interieur heeft meteen een zomerse upgrade gekregen.

Natuurlijke elementen

Haal de natuur in huis met natuurlijke elementen en materialen, zoals rotan, bamboe en hout. De uitstraling van deze materialen zorgt voor een zomerse look, doordat je de natuur letterlijk naar binnen haalt. Kies bijvoorbeeld voor een houten stoel of een rotan lamp in huis.

Verse bloemen

Bloemen zijn altijd prachtig, maar in de zomer mogen ze echt niet ontbreken in huis. Ze geven een kleurrijk, vrolijk en zomers beeld aan je interieur. Zet een verse bos bloemen op tafel of op de kast. Tip: doe een klein druppeltje chloor in het water van de bloemen. Hierdoor blijven ze extra lang vers en gaan ze minder snel ruiken.

Zomerse decoratie

Zomerse decoratie maakt het geheel helemaal af. Een aantal leuke accessoires kunnen al zorgen voor een totaal andere uitstraling. Berg de winterse decoratie op en vervang deze voor een aantal vrolijke exemplaren, zoals kleurrijke kandelaars, kussenslopen en leuke vaasjes.

Maak het buiten gezellig

In de zomer zit je veel meer buiten en wil je ook vanuit de woonkamer naar een gezellige buitenruimte kijken. Daarom is het belangrijk om het ook buiten zomerklaar te maken. Hang leuke lichtjes op, zet wat vrolijke potten met bloemen neer en zorg ervoor dat het gras gemaaid is. Zo kijk je gezellig weg naar buiten en maak je van je woonkamer meer een geheel met de tuin.