6x handige lifehacks tegen statische kleding

Life Hacks door Maj

Statische kleding: iedereen heeft er (helaas) wel eens last van. Door de wrijving van verschillende stoffen tegen elkaar aan, ontstaat er een elektrische lading in je kledingstuk. Die elektrische lading kan ervoor zorgen dat je een schok krijgt, de kleding knettert bij het aantrekken of minder mooi zit qua pasvorm. Om dit te voorkomen, delen wij 6x handige lifehacks tegen statische kleding.

1. Haarlak tegen statische kleding

Haarlak zorgt er niet alleen voor dat je haar de hele dag goed op zijn plek blijft zitten, maar dit handige product is ook zeer geschikt om statische kleding te voorkomen. Belangrijk is dat je het kledingstuk binnenstebuiten draait en de haarlak op een afstand van 40 cm sprayt. Binnen no time merk je dat je kledingstuk niet meer statisch is, ideaal toch?

2. Zorg voor een gehydrateerde huid 

Klinkt niet als een straf, right? Hydrateer je huid met een voedende bodylotion. Wanneer je huid vochtig is voel je namelijk geen schokken en ga je elektrische lading tegen. De perfecte oplossing om statische kleding te vermijden en direct je huid te laten stralen.

3. Gebruik van wasverzachter

Wasverzachter is een multifunctioneel product. Het geeft namelijk een heerlijke geur aan je kleding en zorgt ervoor dat je statische kleding kan ontladen. Een win-win situatie dus!

4. Metalen veiligheidsspeld

Een hele handige lifehack: doe een metalen veiligheidsspeld in de zak van je kledingstuk. Wanneer je geen zakken hebt, kan je de speld ook vastmaken aan de binnenkant van het kledingstuk. Situatie opgelost! Zeg maar bye bye statische kleding.

5. Vermijd de droger

De droger is niet je beste vriend als het gaat om statische kleding. Vermijd het gebruik van de droger en laat je kleding aan de lucht drogen. Hierdoor blijven je kledingstukken ook veel langer mooi. Wil je toch echt de droger gebruiken, omdat je bijvoorbeeld te weinig ruimte hebt om je kleding op een droogrek te laten drogen? Gebruik dan drogerballen. Drogerballen hebben naast het voorkomen van een elektrische lading nog veel meer voordelen. Ze zijn namelijk perfect om je was sneller te laten drogen, doordat ze lucht creëren in de droger. Doordat de droogtijd wordt verkort, is het ook nog eens kostenbesparend. Al met al de perfecte lifehack!

6. Luchtbevochtiger in huis

Merk je dat je vooral last hebt van statische kleding in huis? Dan is de luchtvochtigheid te laag. Zet een luchtbevochtiger in huis neer om de lucht minder droog te maken. Ook een goede oplossing als je vaak last hebt van een droge huid.