Zo organiseer je een strandfeestje in je eigen tuin

Lifestyle door Maj

Ben je ook zo dol op feestjes en houd je enorm van het strand? Organiseer dan een leuk strandfeestje in je, jawel, eigen tuin! Haal de zomerse sferen richting je achtertuin en geniet van een mooie zonnige dag. Natuurlijk kost het wel even tijd om een goed feestje te organiseren. No worries, want wij helpen je maar al te graag op weg. Zo organiseer je een strandfeestje in je eigen tuin. Let's party!

Dresscode voor je strandfeestje

Een zomerse dresscode maakt je strandfeestje helemaal af. Denk aan tropical party, summer chique of beachy pastel party. Als iedereen in de zomerse sferen gekleed komt, wordt het feestje qua thema al meteen meer een eenheid. Vergeet ook niet om iedereen badkleding mee te laten nemen!

Zand in de tuin

Om je tuin echt helemaal beach ready te maken, kan zand in de tuin niet ontbreken. Natuurlijk hoef je niet de hele tuin te bestrooien met zand (hoe leuk het ook zou zijn), een aantal plekken waar je lekker met de voetjes in het zand kan, zou al perfect zijn. Koop een lading wit zand en maak een tropisch paradijs van je achtertuin.

Zwembad

Een groot zwembad is natuurlijk geweldig, maar een klein opblaasbadje is ook al superfijn om even in af te koelen. Zet meerdere opblaasbadjes neer of koop een groot opblaasblad, zodat iedereen lekker kan afkoelen tussen het feesten door.

Cocktails & mocktails

Cocktails horen natuurlijk bij een echt strandfeestje. Denk aan een Sex on the Beach, Pornstar Martini of een verfrissende Mojito. Maak een leuk barretje waar je de cocktails kan shaken en zorg ervoor dat alle ingrediënten klaar staan. Verder zijn mocktails natuurlijk ook leuk voor de mensen die geen alcohol drinken. Zo drink je toch een lekker zomers drankje!

Zomerse snacks

Maak van tevoren ook heerlijke zomerse snacks klaar, zoals caprese stokjes, watermeloen met feta en waterijsjes. Heerlijk verfrissend en perfect om de maag gedurende de dag mee te vullen. Wanneer iedereen ook echt onder het eten blijft, kan je ook gezellige de barbecue aansteken.

Beach lounge muziek

Lounge muziek maakt een goed strandfeestje helemaal compleet. Zoek een afpeellijst op Spotify met zomerse hits of beach lounge muziek. Er staan veel kant-en-klare afspeellijsten klaar die perfect zijn voor een strandfeestje.

Tropische accessoires

Zet nog even de puntjes op de i door tropsiche accessoires in de tuin neer te zetten, zoals grappige zonnebrillen voor een fotomomentje, Hawaiiaanse accessoires en een lichtslinger met flamingo's. Een tikkeltje fout, maar wel extra gezellig.