5x een cadeau voor Vaderdag knutselen met de kids

Hobby door Maj

Zondag 16 juni is het Vaderdag en zetten we onze vader, bonusvader of misschien wel opa even extra in het zonnetje. Wat is er leuker om voor Vaderdag te geven dan een zelfgemaakt knutselwerkje van de kids? De kinderen hebben een gezellige dag en papa krijgt een mooie herinnering om te bewaren. Wij delen alvast inspiratie om 5x een cadeau voor Vaderdag te knutselen met de kids.

1. Vaderdag sleutelhanger knutselen

Een praktisch en lief cadeau: knutsel een sleutelhanger gemaakt van klei voor papa. Kies een aantal leuke kleurtjes uit en maak er een mooi zelfbedacht ontwerp van. Knutsel bijvoorbeeld het woord 'papa' of maak een groot hartje. Super handig voor aan de sleutelbos, zo raak hij nooit meer snel zijn sleutels kwijt!

2. Kookboek knutselen voor Vaderdag

Hebben jullie samen favoriete gerechten of weet je precies wat paps lekker vindt? Knutsel dan samen met de kids een kookboek voor Vaderdag. Print alle recepten uit en schrijf er leuke verhaaltjes en herinneringen bij. Zo maak je er een echt persoonlijk kookboek van voor jullie tweën. Eetsmakelijk!

3. Toffe peer

Maak voor je vader samen met de kids een DIY toffe peer! Ga aan de slag met zelfdrogende klei en verf om dit spetterende eindresultaat te krijgen. Maak een originele en toepasselijke tekst vast aan het steeltje van de peer en verras je vader met dit DIY cadeautje. Deze krijgt vast een mooi plekje in huis.

4. Sokken voor Vaderdag

Hoe leuk zijn deze DIY sokken om te maken voor Vaderdag? Bedenk een leuk ontwerp en laat samen met de kids je creativiteit helemaal gaan! Zet grappige teksten op de sokken, maak mooie tekeningen en houd je vooral niet in. Zorg voor goede textielverf, zodat de verf ook na het wassen goed blijft zitten. Om de sokken helemaal af te maken, maak je er een leuk papiertje omheen met 'papa is mijn held op sokken'. Te leuk, toch! Hiermee tover je zeker een lach op het gezicht van je vader.

5. Maak je eigen Vaderdag krant

Waarom is jouw vader de beste? Hebben jullie samen genoeg leuke verhalen meegemaakt die op papier moeten worden gezet? Wat zijn jullie favoriete recepten? Sla al deze leuke weetjes op en maak een eigen Vaderdag krant met alle ins en outs over jouw vader. Een liefdevol cadeau en een hele waardevolle herinnering voor later.