Tips voor de verzorging van droog en brekend haar

Beauty & Mode door Djamila

Droog en brekend haar kan enorm frustrerend zijn. Het kan allerlei oorzaken hebben: overmatig gebruik van hittetools, chemische behandelingen, weersomstandigheden en het gebruik van de verkeerde producten. Gelukkig zijn er ook manieren om je haar weer gezond en glanzend te krijgen. Een goede verzorgingsroutine kan dan ook wonderen doen. Met deze tips kun jij van brekend en droog haar weer gezond en glanzend haar maken.

Lees ook: Dit is de juiste volgorde voor het wassen van je haar

Het begint met goede hydratatie

De eerste stap naar een mooi en glanzend kapsel is natuurlijk goede hydratatie. Droog haar heeft voldoende vocht nodig om weer zacht en glanzend te worden. Daarom zul je shampoo en conditioner nodig hebben die speciaal gemaakt zijn voor droog haar. Producten zoals Kerastase shampoo bevatten ingrediënten die nodig zijn om je lokken van binnenuit te hydrateren en voeden, waardoor het steeds gezonder zal worden. Daarbij is het ook verstandig om een haarmasker te gebruiken, omdat dit goed doordringt tot in de haren en de vochtbalans helpt te herstellen. Je hoeft dit slechts een keer per week te doen. Vaker heeft in veel gevallen niet zoveel zin.

Vermijd hitte en chemische producten

Het is algemeen bekend dat het vaak gebruiken van hittetools, zoals föhns of krul- en stijltangen schadelijk is voor je lokken. De hitte beschadigt de haarschubben, waardoor je haren uitdrogen en zelfs afbreken. Probeer daarom zo min mogelijk gebruik te maken van deze tools. Wanneer je ze wel gebruikt, is het verstandig om een hittebeschermend product van Beauty Plaza aan te brengen. Daarnaast zijn chemische behandelingen, zoals verven, blonderen en permanenten ook schadelijk en zorgen ze dus ook voor droog en brekend haar. Probeer dit dus zo min mogelijk te doen of zoek naar alternatieven, zoals minder agressieve verf.

Kies de juiste voeding voor je haar 

Wanneer je gezonder haar wilt, is het niet alleen een kwestie van het goed verzorgen. Het helpt ook mee om gezond te eten. Zo moet je voldoende vitamine E, zink en omega-3- vetzuren binnenkrijgen. Deze voedingsstoffen zorgen voor gezonde haargroei en voorkomen droogheid en afbreken van het haar. Drink ook genoeg water, zodat je hele lichaam gehydrateerd blijft. Je zult merken dat je kapsel daardoor ook gezonder blijft. Door deze tips op te volgen kun je je haar de zorg geven die het nodig heeft, waardoor je jouw droge en afbrekende lokken kunt omtoveren tot een gezonde en mooie bos haar.