DIY: maak je eigen geurstokken

Hobby door Maj

Houd je van een lekkere geur in huis? Dan is deze DIY zeker geschikt voor jou! Maak je eigen geurstokken in je favoriete geur en geef deze een mooi plekje op de slaapkamer, badkamer of woonkamer. Tip: het is ook erg leuk om je zelfgemaakte geurstokken als cadeau aan iemand te geven. Benieuwd hoe je met deze DIY aan de slag gaat? Wij laten je zien hoe je je eigen geurstokken maakt.

Dit heb je nodig

  • 20 ml 70% alcohol
  • 35 ml glycerine
  • 15 ml etherische olie met een geur naar keuze (bijvoorbeeld lavendel, bergamot of citroen)
  • Bamboestokjes (satéprikkers kunnen eventueel ook)
  • Glazen flacon (eventueel van lege geurstokjes)
  • Maatbeker

DIY: maak je eigen geurstokken

Begin met het afmeten van de alcohol, glycerine en etherische olie in de maatbeker. Doe vervolgens alles bij elkaar in de maatbeker en meng het geheel goed door elkaar. Giet het vanuit de maatbeker in de glazen flacon en zet de bamboestokjes in de flacon. Zo makkelijk kan het zijn! Binnen no time heb je leuke geurstokken op tafel staan.

Maak je eigen geurstokken van oude parfumflesjes

Naast bovenstaande manier, zijn er ook andere duurzame manieren om zelf geurstokken te maken. Heb je bijvoorbeeld veel oude parfumflesjes staan waar je maar geen afstand van kan doen, omdat de flacons te mooi zijn? Tover dan je oude parfumflesjes om in geurstokken voor in huis! Je hebt niet veel nodig, behalve een oud parfumflesje, een set navul stokjes en een navulling van je favoriete diffuser. Vervolgens maak je de flacon schoon, vul je deze met de diffuser navulling en doe je de stokjes in het flesje. Geef ze een mooi plekje in huis en geniet van de heerlijke geur.

Met deze lifehacks blijven je geurstokken langer ruiken

Er bestaan verschillende lifehacks die ervoor zorgen dat je geurstokken langer meegaan. Gebruik bijvoorbeeld altijd minder stokjes dan er standaard bij zitten. Hoe meer stokjes je gebruikt, hoe sneller de geurstokken leeg zullen gaan. Ruik je de geurstokken nauwelijks meer? Vervang de stokjes dan voor de overige stokjes die je niet hebt gebruikt, deze kunnen weer goed de olie en geur absorberen. Draai ook af en toe de geurstokjes om, zodat de geur vrijkomt. Last but not least, vermijd warmte. Zet de geurstokken altijd ergens neer op een koele plek, zodat de geurstokken niet snel uitdrogen. Vermijd dus plekken boven de verwarming, maar zet ze op een goede plek in bijvoorbeeld de slaapkamer, toilet of de hal.