De leukste high wine hotspots in Nederland

Lifestyle door Maj

Je hebt er vast wel eens van gehoord: geen high tea, maar een high wine. De thee wordt vervangen door verschillende wijnen en je krijgt allerlei hartige lekkernijen geserveerd. Het is inmiddels een vast begrip geworden op de meeste menukaarten en anno 2024 erg populair. Bij elke wijn krijg je passende hapjes, waardoor de smaak van de wijn mooi naar voren komt.  Dit zijn de leukste high wine hotspots in Nederland!

5x de leukste high wine hotspots in Nederland

Wijnbar Paskamer - Amsterdam

Wijnbar Paskamer vind je in de gezellige Amsterdamse buurt de Pijp. Bij deze high wine krijg je drie of vier gangen wijn geserveerd met bijpassende shared dining gerechten. Leuk feitje, want in januari 2023 is Paskamer uitgeroepen tot wijnbar van het jaar! Cheers to that.

Meer op Instagram

Nic & Ik - Zutphen

Bij de wijn-en gastrobar Nic & Ik in Zutphen proef je de lekkerste wijnen (er staan meer dan 50 soorten op de menukaart) en bijpassende gerechten. Ook krijg je super deskundig en enthousiast advies over de wijnen, waardoor je veel leert over het verhaal achter wijn. Het is the place to be als je een wijnliefhebber bent en houdt van een fijne ambiance!

Meer op Instagram

Zalmhuis - Rotterdam

Als je van vis houdt, is deze high wine echt een aanrader. Bij het zalmhuis in Rotterdam begin namelijk de high wine met wat oesters. Vervolgens ga je over op een lichte wijn met een, hoe kan het ook anders, gemarineerde zalm. In gang twee geniet je van een Verdejo met gegrilde tonijn en in gang drie eindig je met een kruidige wijn en een goed gevulde borrelplank. Klinkt goed, right? Je zit er ook nog eens ontzettend gezellig en ondertussen geniet je van de heerlijke smaaksensaties met een bijpassende wijn.

Meer op Instagram

Wijnbar Paulus

Ook deze knusse wijnbar vind je in het hartje van de Pijp in Amsterdam. De bar heeft een hele fijne huiselijke sfeer en is perfect voor een gezellige wine tasting. In overleg met Paul kies je een aantal halve glazen wijn uit die jij graag wilt proeven. Natuurlijk krijg je meer informatie over de wijnen en ga je met veel wijnkennis weer naar huis!

Meer op Instagram

Buskens - Nijmegen

Kies drie, vier of vijf proefglazen uit en geniet van een lekkere high wine bij Buskens in Nijmegen. Een avond vol verrassingen en smaaksensaties die je zeker niet wilt missen. Ga jij voor een chardonnay, pinot grigio of laat je je verrassen door 'onbekende druivenrassen'?

Meer op Instagram