Zo organiseer je een gezellige barbecue bij je thuis

Lifestyle door Maj

Het zonnetje laat zichzelf steeds vaker zien en de tuin is weer helemaal summer proof, dat betekent tijd voor een barbecue! Nodig al je vrienden uit, zet de drankjes koud en haal de boodschappen maar vast in huis, want zo organiseer je een gezellige barbecue bij je thuis. Ohthose summer nights... 

Maak leuke uitnodigingen

Begin het organiseren van de barbecue met het belangrijkste, namelijk het versturen van de uitnodigingen naar al je vrienden en familie. Een goed gezelschap zorgt voor een extra gezellige barbecue! Om het nog wat feestelijker te maken, kan je de uitnodigingen met behulp van Canva of Pinterest maken. Zo maak je er echt een speciaal evenement van.

Lekkere barbecue recepten

Nu de uitnodigingen de deur uit zijn, kunnen de voorbereidingen voor de barbecue van start gaan. Naast het vlees en vis dat op de barbecue klaargemaakt wordt, zijn er ook talloze andere recepten die heerlijk zijn voor bij barbecue. Denk aan gegrilde groenten, zoals maiskolf, aubergine en courgette of maak een heerlijke Griekse salade. Verder doen krieltjes aan de spies het ook altijd goed. Nog meer inspiratie nodig? De lekkerste barbecue recepten vind je hier.

Boodschappen doen voor de barbecue

Bekijk welke ingrediënten je allemaal nodig hebt voor de recepten die je wilt gaan maken en zet deze op je boodschappenlijstje. Zet hier ook het vlees en de vis bij op en vergeet niet om ook stokbrood met dips toe te voegen, dit vind iedereen altijd lekker om bij de barbecue te eten. Naast alle lekkernijen, zijn ook verfrissende drankjes en ijsklonten een must. Maak bijvoorbeeld een aantal lekkere cocktails of een zelfgemaakte suikervrije limonade.

Voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk voorbereid, zodat je op de avond zelf ook gewoon lekker kunt gaan genieten van de barbecue en het gezelschap. Marineer alvast het vlees, maak de salades vast klaar en bak de stokbroden af. Zo hoef je op de avond zelf alleen nog maar alles uit de koelkast te halen en op tafel te zetten.

Maak het gezellig

Nu alle voorbereidingen zijn gedaan, is het tijd om de tuin helemaal barbecue ready te maken! Begin met het dekken van de tafel. Zet de bordjes met servetten neer, dek de tafel met glazen en leg wat leuke decoratie tussendoor, zoals kaarsen en bloemen. Zorg ervoor dat je genoeg plek hebt om al het vlees en de bijgerechten kwijt te kunnen. Hang nog wat leuke lampjes en lampionnen op in de tuin, zet een muziekje aan en laat de gasten maar komen!