5x makkelijke pastasaus recepten

Food door Maj

De Italiaanse keuken stelt je eigenlijk nooit teleur en wanneer je even niet weet wat je wilt eten, is pasta altijd een goed idee! Het is makkelijk te bereiden en je kan eindeloos variëren met verschillende pastasaus recepten. Van penne all'arrabbiata tot aan een eenvoudige spaghetti bolognese: dit zijn 5x makkelijke pastasaus recepten.

1. Carbonara saus

Carbonara saus is toch wel één van de favorieten in dit pastasauzen rijtje. Het is heerlijk smeuïg, smaakvol en echt Italiaans. Toch wordt de traditionele carbonara saus anders gemaakt dan zoals wij hem kennen in Nederland. In Italië houden ze de pasta carbonara veel simpeler en gebruiken ze geen melk of room, maar olijfolie. Voor de echte Italiaanse pastasaus gebruik je eigenlijk alleen maar olijfolie, eidooiers, grof zout, Pecorino kaas en zwarte peper.

    

2. Groene pesto

Pasta met groene pesto is zo lekker! Groene pesto smaakt veel puurder wanneer je het zelf maakt, dan uit kant-en-klaar uit de supermarkt. Je maakt de groene pesto zelf door basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie en knoflook te mixen met elkaar. Giet er wat olijfolie bij totdat de structuur mooi zacht is en meng de groene pesto door de pasta. Top het gerecht af met pijnboompitten en eventueel gebakken kipfilet. Buon appetito!

    

3. De klassieker: bolognesesaus

De klassieker onder de pastasauzen, namelijk bolognesesaus. Met deze saus kan je alle kanten op. Maak er bijvoorbeeld tagliatelle van of gebruik de saus voor de lasagne. Het makkelijke aan deze saus is, dat je hem goed kan invriezen en later wanneer je minder tijd hebt om te koken kan gebruiken voor een gerecht. Je hoeft dan alleen de saus op te warmen en pasta te koken, easy!

    

4. Pastasaus van spinazie 

Deze groene pastasaus heb je binnen vijf minuten op tafel staan en wat is die lekker! De saus zit boordevol vitamines en groenten, want er gaat wel 200 gram spinazie in. Verder zit er nog basilicum, peterselie en verse knoflook in verwerkt. Je kan de pastasaus vegetarisch laten, maar het is ook erg lekker om er kipblokjes doorheen te mengen voor een extra bite.

    

5. All'arrabbiata pastasaus

De all'arrabbiata pastasaus heeft wat weg van de bolognese variant, alleen dan een stukje pittiger. Er zitten namelijk rode pepers in deze saus, dus als jij dol bent op spicy food is deze pastasaus perfect voor jou!